enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Reklam
Reklam

Alman futbol efsanesi hayatını kaybetti

Alman futbol efsanesi hayatını kaybetti
9 Ocak 2024 00:33
A+
A-

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Almanya Futbol Federasyonu, dünya futbolunun en önemli isimlerinden Franz Beckenbauer’in yaşamını yitirdiğini duyurdu. 78 yaşında hayata gözlerini yuman Beckenbauer, kariyerinde birçok başarıya imza attı.

Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı’nda birçok başarıya imza atan “Kaiser” lakaplı Beckenbauer, futbolculuk döneminde Münih ekibiyle 4’er lig ve Almanya Kupası, 3 Şampiyonlar Ligi zaferi elde etti. Beckenbauer, Bayern Münih teknik direktörü olarak da birer lig ve UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Beckenbauer, 1974’te futbolcu, 1990’da ise teknik direktör olarak Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaştı.

Atakum Nakliyat

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ: ONU ÖZLEYECEĞİZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 78 yaşında hayatını kaybeden futbol efsanesi Franz Beckenbauer’i özleyeceğini ifade etti.

Scholz, sosyal medya platformu X’ten, “Oyuncu ve antrenör olarak dünya şampiyonu. Franz Beckenbauer, Almanya’nın en büyük futbolcularından biri ve Alman futbolu için nesillere ilham verdiği için ‘Kaiser’ (imparator). Onu özleyeceğiz. Düşüncelerim, ailesi ve dostlarıyla birlikte.” paylaşımı yaptı.

“ONA HER ZAMAN MİNNETTAR OLACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier de yaptığı yazılı açıklamada, hiç kimsenin Alman futbolunu Franz Beckenbauer kadar şekillendirmediğini belirtti.

Steinmeier, Becekenbauer’in bir oyuncu, takım yöneticisi ve antrenör olarak futbol tarihine geçtiğini vurgulayarak,Beckenbauer, liderlik tarzı ve oyun felsefesiyle Alman milli takımını, dünyanın dört bir yanında ülkemiz için olağanüstü bir elçi haline getirdi. Bunun için ona her zaman minnettar olacağız. 2006’da ülkemizde yaşanan yaz masalı da onsuz düşünülemezdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, Alman sporunun dünyadaki en tanınmış ve popüler temsilcisini kaybettiğini ve onu asla unutmayacaklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.