enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
30°C
Samsun
30°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

Bu zamlar seçimi bekliyor!

Bu zamlar seçimi bekliyor!
Samsun Reklam Ajansı
30 Ocak 2024 10:11
A+
A-

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde hükümetin birçok alandaki zamları beklettiği ve bu zamların seçimin ardından yapılacağı öne sürüldü.

AK Parti’nin yerel seçimleri bir “varlık-yokluk” mücadelesine çevirdiğini savunan Halk TV yazarı Olcay Aydilek, seçim sonrasına ertelenen zamları yazdı. Aydilek’in aktardığı bekletilen zamlar şöyle:

ELEKTRİK ZAMMI: Devletin, elektrikte abone gruplarına yüksek oranlı desteği söz konusu. Devlet, elektrik fiyatlarını sabit tutmak istiyor. Bir devlet şirketi olan Elektrik Üretim AŞ(EÜAŞ), bu nedenle milyarlarca lira zarar ediyor. Yerel seçim sonrasında elektrik tarifelerinin gözden geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

DOĞAL GAZ ZAMMI: BOTAŞ da özellikle konutlara, ithal ettiği fiyatın altında bir fiyatla doğal gaz satıyor. BOTAŞ, yüklü zararla karşı karşıya kalıyor. Yerel seçimi izleyen aylarda doğal gaz tarifelerinin moda deyişiyle “güncellenmesi” bekleniyor.

YÜKSEK HIZLI TRENE ZAM: Yüksek hızlı tren biletlerine, 31 Mart seçimlerine kadar zam yapılmayacak. Seçim sonrasında bilet fiyatlarının da artırılması gündeme gelecek.

YEDİĞİMİZ İÇTİĞİMİZ HER ÜRÜNE ZAM: Bu ay, başta gıda olmak üzere iğneden ipliğe her ürüne yüksek oranlı zam yapıldı. Damacana su da zamdan payını fazlasıyla aldı. Bu nedenle ocak ayında çift haneli ya da bu orana yakın (yüzde 9 dolayında) enflasyon gündeme gelecek. Gıda ürünlerine zammın, seçim sonrasında da hız kesmeyeceği ifade ediliyor

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.