enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C

Bülent Arınç’tan Ekrem İmamoğlu açıklaması: “Bunu yapmayın diye yalvardım”

Bülent Arınç’tan Ekrem İmamoğlu açıklaması: “Bunu yapmayın diye yalvardım”
20 Ocak 2023 12:59
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını değerlendiren Bülent Arınç, “Kimin önüne farklı şekillerde geçerseniz o adamı büyütmüş olursunuz. 18 bin oy farkıyla kazanmış bir insanı 850 bin oy farkıyla kazanmış bir insan haline getirirsiniz. Bunu yapmayın diye yalvardım” dedi.

Eski AK Parti milletvekili ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

EN BÜYÜK SIKINTI EKONOMİDE

“Rahmetli Erbakan Hoca’nın Konya’dan bağımsız olarak aday olduğu seçimden bugüne kadar çok seçimde oldum. Bu yıl yapılacak olan iki seçimin, şartlar itibariyle çok zor olduğunun bilincindeyim. Zorluk nerede? Cumhurbaşkanımız kazanacak mı? AK Parti tekrar birinci parti olacak mı? İtiraf etmeliyim ki ekonomideki sıkıntılardan, toplumsal barışa kadar giderek zorlaşıyordu. Kazanamayacak durumdan giderek kazanır duruma gelmesini 1 yıllık periyotta takip ettim. Son 3-4 aydan bu yana büyük bir yükseliş görüyorum. Bu trend devam ederse Sayın Cumhurbaşkanımızın bu seçimi tekrar kazanabileceği konusu. En büyük sıkıntı ekonomide. Çalışanların, emeklilerin, sözleşmelilerin ayrı sıkıntısı var. Borcun, faizin geldiği nokta. Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda tedbirler almaya başladı. Bu güveni arttırdı. Sayın Cumhurbaşkanı hizmetlerini devam ettiriyor. Buluyor, buluşturuyor. Demek ki tekrar iplerini ele aldı. Hem enflasyon konusunda hem de çalışanları enflasyona ezdirmeme gayreti içerisinde.

ERDOĞAN İLK TURDA KAZANABİLİR

Seçmenin ‘güvendiğimiz insan, bununla yola devam edebiliriz’ beklentisi vardı. Şu anda büyük ölçüde bu beklentiler karşılanıyor. Dışarıdan para bulunuyor. Ama şu anda tam yeterli mi derseniz, başka şeyler yapmanız lazım. 5 ayda bu konuda topluma güven verilebilirse bu seçim kazanılacak, bundan eminim. Ben bunu söylemeye çalıştım. Bu trend böyle devam ederse elbette birinci turda kazanacaktır. Benimle yapılan mülakatta ikisini de ele aldım. Bilhassa Sayın Cumhurbaşkanının bu seçimi kazanabileceği konusunda toplumda beklenti oluştu. Muhalefetin kendi içerisindeki tutarsız hali. Adaylık noktasından başlayarak, Sayın Davutoğlu’nun 6 tane parti başkanı onay vermezse Cumhurbaşkanı herhangi bir şey yapamayacak açıklaması. Eğer partilerden bir tanesi ayrılırsa kriz çıkacak sözleri, esasen tedirgin olan seçmen tarafında bu tarafa doğru, daha yeni başlamadan birbirine düştüler şeklinde olumsuz anlamda bir beklenti ortaya çıktı.”

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Özellikle sosyal medyada bir türlü kalemşörler, troller hiç bakmadan, birtakım itirazı olan insanlarla karşılaşıyorum. Sosyal medyada biraz da akıllarından zoru olan insanların yanlış anlamayı değil tersinden anlamaya meyyal olduklarını görüyorum. Bugün binlerce telefon ve mesajla ‘ağzına sağlık’ diyenlerin yanında ‘neden bunu söyledin’ diye iki konuya dikkat çekiyorlar. Birisi rahmetli Sinan Ateş’le (öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı) ilgili. Rahmetli Sinan Ateş’i tanımam. Vefatıyla beraber içimiz yandı. İki tane masum yandı, bir eşin feryatlarını karşılıksız bırakmam mümkün değil. Bu tür olaylarda bizim herhangi bir şey söylememiz doğrudan, bir tarafta yer aldığımızı söylememiz, birileri tarafından istismar edilebiliyor. Bir Müslüman olarak arkasından Fatiha’ları, Yasin’leri okuduğumu söyledim. Bu konuda yorum yapmak istemedim. Tam da olayın üzerine gidilirken ‘sen ne karışıyorsun’ deyip hazırda bekleyen insanlar var.

DAVUTOĞLU VE BABACAN AÇIKLAMASI

Bizler uzun yıllar birlikte olduk. Ahmet Davutoğlu’nun bakan olduğu gün ben de bakan oldum. 2014’ten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, bizim onayımızla başbakan oldu. 13 seneye yakın başbakan yardımcılığı yaptı. Dışişleri Bakanlığı, baş müzakerecilik yaptı. Ben hükümet sözcülüğü yaptım. Biz bu işi layıkıyla yaptık. Biz hükümet içerisinde olup biten, hükümet üyeleriyle ilgili konularda birbirimizin özel durumlarını, kamuoyunun bilmemesi gereken şeyleri dışarıda konuşmamalıyız. Bu iki insan ayrı parti kurdular. Bizimle mücadele ediyorlar. Kökten yanlış. Cüneyt Arcayürek, rahmetli Demirel’in yanında danışmanlık yapmış. Görevden ayrıldıktan sonra içeride ne olup bittiyse, Demirel’i de rencide edecek pek çok şeyi hatıralarında yazmış. Bu neden yazılır? Biz hükümette en önemli kararları aldık. Bunları son çıkan kitabımı okusunlar. Süleyman Şah Türbesi’nin oradan alınıp, buraya getirilmesi. Bunu CHP çok kullanıyor. Bu IŞİD tehlikesine karşı alınmış karardır. Musul’da neler yaptık, insanları kurtardık. Ben bunları anlatmam, anlatamam. Ben Sayın Babacan’a da Sayın Davutoğlu’na da çok kırıcı olmamalarını düşünüyorum. Birilerinin elini ovuşturup da ‘ne güzel birbirine laf söylüyorlar’ demesine gerek yok. Bizler birbirine laf yetiştiriyor diyemeyiz. Kimseyi itham etmeden genel prensipler içerisinde yaptıklarımızı ortaya koymalıyız. Sayın Babacan kıymetli insandır. ‘Ekonomiyi ben düzelttim, 6 sıfırı ben attım’ diyor. Beraber bakanlık yaptık. Ben çok önemli konularda başbakanın siyasi iradesi olmadan adım atmadım. Bizim hükümette bulunduğumuz dönemlerde Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayır’ dediği hiçbir şey yapılmamıştır, aslan payı ona aittir.”

EKREM İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK

Damdan düşen halini damdan düşen bilir diyorlarsa o zaman Ekrem İmamoğlu ile başka olaylar arasında paralel kurmak da çok mümkün. Ben DGM’de 5 yıl ağır hapse mahkum oldum. 2 sene sonra beraat ettim. Ardından milletvekili, Meclis başkanı, başbakan yardımcısı oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız da hapis yattı, milli kahraman oldu, şimdi cumhurbaşkanı. Bütün bunları yapan bir insanın ‘biz buna siyasi yasak getirelim, birileri getirsin’ derseniz, ‘bunların önüne böyle geçilir’ derseniz, bu kişiyi büyütürsünüz. Hiç de emelinize ulaşamazsınız. Kimin önüne farklı şekillerde geçerseniz o adamı büyütmüş olursunuz. 18 bin oy farkıyla kazanmış bir insanı 850 bin oy farkıyla kazanmış bir insan haline getirirsiniz. Bunu yapmayın diye yalvardım. Belki sakalım yok diye dinlemiyorlar ama sakallı insanların sözlerinin de çok dikkate alındığını görmüyorum. (‘Bu konuda kimlerle görüştünüz’ sorusu üzerine) Her şey aşikar, gazetelerde yazılıyor, çiziliyor. Bu hakim şöyle demiş, o hakim oraya girmiş, yerine gelen hakiminde bununla fotoğrafı vs. Hiçbir şey gizli kalmıyor. Bugün her şey ortada. Ne sizin ne benim bir şey söylememe gerek var

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.