enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Büyükşehir’de büyük rekabet

Büyükşehir’de büyük rekabet
Samsun Reklam Ajansı
27 Mart 2024 10:47
A+
A-

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere artık günler kalırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi için kıyasıya rekabetin dozu artıyor.

31 Mart’ta yapılacak seçimlere günler kaldı. Türkiye’de olduğu gibi Samsun‘da da seçimlerin büyük rekabet ve sürprizlere açık olacağı değerlendiriliyor. Samsun’da partilerin ilk hedefi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) için 4 aday öne çıkıyor.

SBB için diğer partiler bu seçime önceki seçimlere göre oldukça iddialı hazırlanıyor. SBB için AK Parti’den Halit Doğan, CHP’den Cevat Öncü, İYİ Parti’den İmren Nilay Tüfekci, Yeniden Refah Partisi’nden Adem Güney aday olmuştu.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana AK Partili isimler tarafından yönetilen SBB’de bu seçime iktidar partisinin adayı Halit Doğan’ın favori olarak girdiği değerlendiriliyor. Doğan hedefi AK Parti için Samsun’da rekor oy olarak belirledi ancak ülke ekonomisindeki gelişmelerin AK Parti’ye tepki olarak dönebileceği de konuşulan ihtimaller arasında.

MUHALEFET PARTİLERİ İDDİALI

Muhalefet partilerinin adayları da en az Doğan kadar iddialı. CHP adayı Cevat Öncü, seçimin kendisi ile AK Parti adayı Doğan arasında geçeceğini ifade ederken, kendisinin yarışta önde olduğunu dile getiriyor. Öte yandan Öncü, ısmarlama anketlerle bazı adayların oylarının yüksek gösterildiğini ifade ediyor.

İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekci de seçime iddialı hazırlanıyor. Samsun’da seçimi kazanacaklarını ifade eden Tüfekci, kentte oldukça yoğun bir şekilde kampanya ve propaganda yürütüyor. Öncü gibi Tüfekci de ‘ısmarlama anket’ iddiasında bulunurken, yarışta kendisinin favori olduğunu belirtiyor.

Yeniden Refah Partisi adayı Adem Güney, partisinin yükselişi ve AK Parti tabanından olası kaymaları değerlendirerek zafere ulaşmayı planlıyor. Güney de diğer adaylar gibi anketlerle algı operasyonu yapıldığını, gerçek sonuçların ise sahada yapılan görüşmelerde olduğunu belirtiyor. Güney, ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin 31 Mart’ta Samsun’da büyük sürpriz yapacağını ifade ediyor.

Samsun’da ayrıca Gelecek Partisi adayı Mustafa Yeşilyurt, Zafer Partisi adayı Bozkurt Oğuz Sınar, DEVA Partisi adayı Kebire Birer Türk, Memleket Partisi adayı Seyit Ahmet Koçak da çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun’da 2019 yılındaki seçimlerde AK Parti yüzde 47,37 oy alırken, karşısındaki en güçlü iki isim olan İYİ Parti adayı Hayati Tekin yüzde 26,67, bağımsız aday Erhan Usta ise yüzde 21,05 oy oranı yakalamıştı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.