enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
30°C
Samsun
30°C
Açık
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

Dişleri çürüten hatalar

Dişleri çürüten hatalar
Samsun Reklam Ajansı
A+
A-

Yılda en az bir kez ağız ve diş kontrolünün önemine vurgu yapan uzmanlar, dişleri çürüten yiyecekler ve hatalar hakkında bilgi verdi.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber özellikle küçük yaşlarda fast-food ve paketli gıda tüketimi artış gösteriyor. Özellikle tatillerde bu durum fazlalaştığı için riskin de arttığını işaret eden Samsun’da özel bir hastanede görev yapan Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden diş hekimi Çağatay Yazıcı, çocuklarda diş sağlığı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Günlük diş bakımını küçük yaştan itibaren ihmal eden çocuklarda diş çürümelerinin erken yaşta kaçınılmaz olduğunu belirten Dt. Çağatay Yazıcı, “Okul öncesinden itibaren ağız bakımı alışkanlığı kazanmayan çocuklar henüz daha ilkokul döneminde bize geldiğinde geç kalınmış olabiliyor. Diş bakımı tüm yaşamı ve sağlığı etkileyen dikkat edilmesi gereken bir konudur” diye konuştu.

Abur cubur tüketimi ve yanlış beslenmenin çocukların ağız sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ve buna yanlış fırçalamanın da eklenmesini diş çürümelerine yol açtığını sözlerine ekleyen Dt. Yazıcı, “Yılda 1 kez herhangi bir şikâyet olmasa bile mutlaka ağız ve diş kontrolü yapılmalı, yoğun okul süreci olan çocuklar için çürük tedavilerinde sömestir çok uygun bir dönemdir. Tedaviler etkili bir şekilde kolayca görülebilir. Böylece çocuklar sağlıklı dişlerle yeni eğitim dönemine başlayabilir, düşecek olan ve yeni çıkacak dişler de sağlıklı şekilde ağızda yer alacaktır” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.