enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Reklam
Reklam

E-ticaret fırsatları: Amazon’da dropshipping örneği

E-ticaret fırsatları: Amazon’da dropshipping örneği
27 Ocak 2023 09:39 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2023 15:11
A+
A-

Gelişmekte olan teknoloji ile beraber e-ticaretin öneminin de giderek arttığını söyleyebilirim… Düşük maliyet ve geniş müşteri kitlesine ulaşım kolaylığı sebebi ile günümüzde marka olmuş birçok firmanın yavaş yavaş e-ticaret platformu üzerine yatırım yapmakta olduğunu görmekteyiz.

Peki nedir bu e-ticaret? Kısaca özetlemek gerekirse internet üzerinden yapılan alım satım işlemi olarak tanımlayabiliriz. Bu işlem genellikle bir e-ticaret web sitesi aracılığıyla gerçekleştirilir. En çok bilinen e-ticaret sitelerine yerel pazarda N11 ve Hepsiburada’yı, uluslararası pazarda ise Amazon ve Alibaba’yı örnek olarak gösterebiliriz.

Amazon, Jeff Bezos tarafından 1994 yılında kurulan bir Amerikan perakende şirketidir. Başlangıçta sadece kitap satışı yapılmaktaydı, ancak zamanla ürün ağını genişletip milyonlarca ürün satılmaya başlandı.

Amazon sadece e-ticaret yapmakla kalmayıp, e-ticaret yapmak isteyen girişimci adaylarına da bunun için ciddi fırsatlar sunmaktadır. Amazon’da yapabileceğiniz bir çok iş modeli bulunmaktadır. Bunlardan stoksuz ticaret olarak da bilinen dropshipping düşük sermaye ihtiyacı sebebi ile en çok tercih edilen iş modelleri arasında yer almaktadır. Bu ticaret modelinde stok yapmak, depo kiralamak gibi sizi extra maliyet çıkartacak unsurlar olmadan direkt satışa başlayabiliyorsunuz. Nasıl mı? Yapmanız gereken tek şey bir tedarikçi ile anlaşıp, bu anlaşma sonucunda ürünlerin görsellerini mağazanıza yüklemenizdir. Diyelim ki mağazanıza bir sipariş geldi. İşte ondan sonrası çok daha keyifli. Yapmanız gereken tek şey, tedarikçinize müşteri adresini vermek. Geriye kalan bütün işlemleri (paketleme, kargolama vs.) amazon ve tedarikçiniz sizin adınıza yapacak, siz de belirlediğiniz kar marjınızı alıp, e-ticaretin keyfini çıkaracaksınız. Mağazanıza ne kadar ürün çekerseniz, kazancınız da o denli yüksek olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken strateji sürekli ürün güncellemesi yapıp en çok satılan ürünleri bularak, o ürünleri en azından ilk başlarda (mağazanız tanınana kadar) uygun fiyatla mağazanızda sergilemeniz olacaktır. Mağazanız geliştikten ve sayıca fazla müşteri yorumu almaya başladıktan sonra kazancınız da paralel olarak daha fazla olacaktır.

Atakum Nakliyat

Günümüz ekonomisinde maalesef sabit bir gelirle hayatı idame ettirmek zorlaşmışken e-ticaret güzel bir gelir fırsatı olarak karşımıza çıkmaktadır. Başlamayı düşünen herkese ticaret hayatında şimdiden başarılar dilerim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.