enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Elektrik faturalarında yeni dönem

Elektrik faturalarında yeni dönem
Samsun Reklam Ajansı
12 Şubat 2024 09:39
A+
A-

Milli Akıllı Sayaç Sistemi sayesinde elektrik faturalarında tüketim, kesinti, aşırı kullanım uyarısı abonelerin ‘telefonuna’ ulaşacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) hazırladığı taslakla, akıllı elektrik sayaçları aracılığıyla, Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) kurulacak ve elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçlar, bu sisteme entegre edilecek.

Elektrik sayacı ve merkezi yazılım arasında sağlanacak çift yönlü iletişimle elektrik tüketim verileri doğrulanacak ve saklanacak. MASS sistemi, modem, merkezi iletişim yazılımı, iletişim protokolü, veri yoğunlaştırıcı ve kullanıcı mobil uygulamasından oluşacak. MASS sistemiyle elektrik dağıtım şirketleri, cep telefonları ve tabletler gibi tüm cihazlar için mobil uygulama geliştirecek. Mobil uygulama sayesinde aboneler, günlük ve aylık ortalama elektrik tüketimlerini takip edebilecek. Beklenmeyen yüksek tüketimlerde kullanıcı, kaçak olasılığına karşı bilgilendirilecek.

Uygulama aracılığıyla aboneler elektrikte tüketim limiti belirleyebilecek, limit aşıldığında uyarı alacak. Aboneler, kendi tüketimlerini bölgedeki benzer kullanıcıların ortalama tüketimleriyle karşılaştırabilecek. Aboneler, yaşadıkları elektrik kesintilerine ilişkin mevcut yıl ve bir önceki yılın kesinti sürelerini, sayılarını, her kesintinin başlama-bitme zamanlarını ve sürelerini görüntüleyerek karşılaştırma yapabilecek.

KESİNTİLER DUYURULACAK

Mobil uygulama vasıtasıyla duyurulan ve duyurulmayan kesintiler hakkında kullanıcıya anlık bilgi sunulacak. Kullanıcılar, elektrik arızası ile ilgili şikayet ve taleplerini uygulama üzerinden ilgili kurumlara iletebilecek. Sistem üzerinden elektrik sayacının kapalı olduğu zaman aralıkları tanımlanarak, bu zamanlarda tüketim olması durumunda uyarı verilecek.

Elektrikle ilgili teknik kalite ölçütleri hakkında da abone bilgi edinebilecek. Elektrik kullanımıyla ilgili toplanan veriler, ilgili taraflarla internet üzerinden paylaşılacak. Elektrikte MASS’a geçişte yeni sayaçlara öncelik tanınacak. Sanayi ve tarımsal aboneler, yıllık tüketimi 10 megavatsaatin üstünde olan sayaçlar, arıza sebebiyle değiştirilmesi gereken sayaçlar ve kaçak elektrik kuşkusuyla değiştirilen sayaçlar da öncelikli olacak. Zaman içinde bütün elektrik şebekesinde yeni sistem genişletilecek. Şu anda kullanılan ve uzaktan okumaya imkan tanıyan elektrik sayaçları, MASS ile uyumlu şekilde çalışmak ve sistemlerin veri güvenliğini riske atmamak şartıyla kullanılmaya devam edebilecek.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.