enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9577
EURO
35,8356
ALTIN
2.518,41
BIST
10.919,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Emekliye mart ayında yeni zam iddiası!

Emekliye mart ayında yeni zam iddiası!
Samsun Reklam Ajansı
26 Ocak 2024 11:23
A+
A-

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammı Meclis’ten geçerken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun Mart ayında emeklilere bir zam daha geleceği iddiasını dile getirdi.

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammı Meclis’ten geçti. Zam oranları memur ve SSK, Bağkur emeklileri için yüzde 49.25 ile eşitlendi.

En düşük emekli aylığı da 7500 liradan 10 bin TL’ye yükseltildi. Ek zamlı aylıklar hesaplara yansımadan seçim öncesi kulisler yeniden hareketlendi. Seçim öncesi emeklilere seyyanen bir zam daha geleceği iddiaları gündeme geldi.

Halk TV canlı yayınına katılan gazeteci İbrahim Kahveci konuşmasında SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamasına değindi. Kahveci, “Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!” diye konuştu.

Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendiren Kahveci, “Merkez Bankası bugün yüzde 45 faizi stop edeceğini ima etti. Yani yüzde 45’te bırakacağını ima etti. Ocak ve şubat ayı enflasyonu geldiği zaman muhtemelen yüzde 80’lere yaklaşan resmi enflasyon, hissedilen enflasyonu sormuyorum, gerçek enflasyonu size bırakıyorum” ifadesini kullandı.

TÜM EMEKLİLERE 4 BİN

Kahveci şunları söyledi:

“Geçen gün Özgür Erdursun da bir kanalda bahsetti, muhtemelen emeklilere yüzde 49 zam da yetmeyecek, mart ayında 2 bin ile 4 bin arasında seyyanen, herkese 4 bin.

Herkese 4 bin dediğim zaman şöyle düşünün, 10 bin lira maaş alana 4 bin lira verdiğin zaman yüzde 40 zam olmuş oluyor, 40 bin lira emekli maaşı olana 4 bin lira verdiğin zaman yüzde 10. Seyyanen rakam mutlak rakamdır. Bunları da verecekler muhtemelen, seçimi almak durumundalar. Bu harcamalar seçim sonrası verilen zamlar enflasyon olarak geri alınmak zorunda”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.