enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Günün sonunda

Günün sonunda
6 Mart 2023 10:11
A+
A-

Son dönemin moda ifadesiyle, yaşananları özetle değerlendirecek olursak; bir yılı aşkın süredir, muhalefeti bir araya getiren altılı masa etrafında toplanan liderler toplam 12 toplantı yaptı.

Liderler ve çalışma arkadaşları, ‘Başkanlık Sistemi’ adı verilen bu garabet düzene itiraz eden vatandaşlarımızın duygularına öncülük etmeyi, umutlarını diri tutmayı başardılar.

Hepsinden önemlisi; bu altı lider, geleceğe dönük yönetim sistemini (rejimi) belirlemeye dönük etkili çalışmalarıyla, medyanın da gündemini belirleyerek, bütün kesimlerin konuya odaklanmasını sağladılar.

Bir araya gelişlerinin ilk altı ayında, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ altyapısını oluşturan detaylı çalışmaları yaptılar.

Ardından, en geniş danışma modelleriyle yeni Anayasa’nın taslak metnini hazırlayarak halka, çalışmalarla ilgili somut veriler sundular.

Bütün bu süreçte, aday ismi zikretmeden aday ile ilgili somut tanımlamalar yaptılar.

Kurmaylar mutfakta, geleceğe yönelik, bu hazırlıkları sürdürürken, liderler de toplumun gözü önünde nezaketleri ve siyasi çözümleriyle, Türk demokrasi tarihinde örnek bir uyum ile süreci topluma sundular.

Umut cephesinde bunlar yaşanırken, bir yandan nedeni bir türlü tarif edilemeyen faiz indirimleri ve onun yarattığı enflasyon; sınırlarımızın çok ötesinde yaşanan savaşın etkileriyle de katlanarak vatandaşımızın belini büküyor, bilfiil savaşın içerisindeki ülkelerden daha ağır faturalarla Türk ekonomisini nefes alamaz hale getiriyordu.

Bütün bunların üzerine, kendisi değilse de, imarda bilimin yolu terkedildiğinden, “yıkıcı etkisi” olağanüstü büyük bir deprem ülkemizi vurdu.

Deprem sonrası, çok erken saatlerde, olayın vahameti anlaşılır anlaşılmaz millet kenetlenerek harekete geçti.

Millet İttifakı da siyaseti bir kenara bırakarak depremden etkilenen 11 ilde, acının hafifletilmesi, yaraların sarılması, yaşamın sürdürülebilmesi adına olağanüstü katkılar sundu ve sunmayı sürdürüyor.

Deprem yaraları kapanmamış, depremzedelerin geçici barınma sorunları bile henüz çözülememişken, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Mart ayının ilk gününde, partisinin grup toplantısında seçim tarihinin 14 Mayıs olarak altını çizmesi gündemin odağına yeniden ‘seçim’i oturtuverdi.

Yaşanan gelişmeler sonunda, sayın Meral Akşener’in beklenmedik hamlesi masada etkili bir sarsıntıya neden oldu.

Henüz islim üzerinde olan ve anlamlı anlamsız çıkışlarla savrulan gelişmeleri hep birlikte dikkatle izliyoruz.

Başlığa dönelim;

“Günün sonunda” diyelim, ve bir de önerimizi sunarak yazımızı bitirelim.

  • Sayın Akşener partisinin kurumsal nitelik kazanmasına neden olan gerçekleri unutmadan doğrudan, partisinde oluşan tabanının felsefesine dönmeli.
  • “Tek adamlık” karşıtlığına yönelik nedenselliği tekrar okuyarak ya da hatırlayarak üçüncü bir aday arayışından vazgeçmeli, tabanı üzerinde zaten sonuç alamayacağı bir baskıyı uygulamaya çalışmanın partisini küçülteceğini görmeli.
  • Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik masanın genel tercihini, kendi tutumuna yönelik tutarlılığı gerekçe göstererek, “Bu konuda masa ile aynı fikirde olmamak” kaydını düşerek “pas geçmeli” ve  Milletvekili Seçimlerine yönelik işbirliği çerçevesinde masaya dönmeyi düşünmelidir.

Diğer alternatifler nafile ve çıkmaz yola çıkan çabalar olarak kalacaktır…

İyi haftalar…

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.