enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

Kızılay, AHBAP’a yemek de satmış!

Kızılay, AHBAP’a yemek de satmış!
Samsun Reklam Ajansı
27 Şubat 2023 10:22 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2023 10:29
A+
A-

Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent, Kızılay’dan 2 bin 50 çadır ve konserve yemek satın aldıklarını açıkladı.

Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne depremin 3 . gününde çadır sattığının ortaya çıkması tartışmalara neden oldu. Ahbap kurucusu Haluk Levent, konuyla ilgili Fox TV’de konuk olduğu ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat’ programında konuştu.

Levent’in sözlerinden satır başları şöyle:

“Ahbap bir arama kurtarma ekibi değil, arama kurtarma ekibine destek veriyor. Biz 4 yıldır AFAD’la işbirliği halindeyiz. Çok güzel bir şekilde organize olduk. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçtik. Biz her depremde bize düşen görevleri alırız.

STK’lar AFAD’la işbirliği protokolü yaparlar. Devlet bir AFAD, bizler STK’yız. Devletle biz nasıl yarıştırılabiliriz? Biz ancak el ele insanların yardımına koşabiliriz.

‘Devlet yok Haluk Levent var’ diye yazdılar. Hayır. Kesinlikle böyle bir şey yok. Depremde can kurtaran biz değiliz. Arama kurtarmalarda o canları kurtaran biz değiliz. Biz devletin karşısında hiçbir şey değiliz. Devlet oraya yerleşti, bizler onlarla beraber koordinasyona girdik.

Mütevazı davranmamak gerekiyor, Ahbap bu süreçte koordineyi çok güzel idare eden, gelen yardımları çok güzel dağıtan bir dernek. Ahbap’ın devlet kurumlarıyla bir sıkıntısı yok. Zaten devletin kademeleriyle çalışıyoruz.

Bizim bir konteynerin fiyatı 60-65 bin lira artı KDV civarı.

15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50’si Kızılay’dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. 28 tanesinin faturasını yayınlayacaktık zaten.

Kızılay’da 2 bin 50 tane vardı. 20 bin olsa satın alacağım. Ben o anda Kızılay oldu, toplum bize bir şey der diye düşünemem.

Kızılay’dan konserve yemek de satın aldık.

Kızılay’ın deposunda çadır olduğunu öğrendiğimde sevindim, çünkü beni görenler sarılıyor çadır istiyor, şaşırmaya vaktim var mı!

Biraz indirim yaptırdık, 19 küsur bin, artı KDV, artı nakliye, bunlar 22 bin liraya gelebiliyor

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.