enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

Hrant Dink ölümünün 16. yılında aynı yerde anılacak

Hrant Dink ölümünün 16. yılında aynı yerde anılacak
Samsun Reklam Ajansı
19 Ocak 2023 09:45 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2023 09:46
A+
A-

AGOS Gazetesi kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 16’ıncı yılında 15.00’da eski AGOS Gazetesi ofisinin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde anılacak.

Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007 yılında AGOS Gazetesi önünde tetikçi Ogün Samast’ın silahından çıkan kurşunla katledildi. Üzerinden geçen 16 yıla rağmen aydınlatılamayan suikastin davası sürüyor.

Dink’in katledildiği gün yayınlanan ‘Ruh halimin güvercin tedirginliği’ başlıklı yazısında kendini güvercine benzeten Hrant Dink anması için bu yıl da Sebat Apartmanı’na Dink’in fotoğrafı ve uçan güvercinler yansıtıldı.

HRANT DİNK KİMDİR?

Hrant Dink, 1954 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde zooloji, ardından da felsefe eğitimi aldı. Mesleğe 1990’lı yıllarda Ermenice yayınlanan günlük Marmara Gazetesi’nde “Çutak” rumuzuyla, kitaplara yönelik eleştiri yazıları yazarak başladı. Haftalık Türkçe ve Ermenice yayın yapan Agos Gazetesi’ni kurdu ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Yeni Yüzyıl ve Birgün gazetelerinde yazdı. Türk ve yabancı basında dile getirdiği görüşleriyle dikkat çekti. Almanya, Hollanda ve Norveç’te düşünce özgürlüğü alanında önemli üç ödülün sahibi oldu. Yazıları nedeniyle çok sık gözaltına alındı. Hakkında birbiri peşi sıra çok sayıda dava açıldı. Kurucusu olduğu Agos Gazetesi önünde, 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Kaynak: Tele1

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.