enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

İYİ Parti Kurultayı’nda seçim ikinci tura kaldı

İYİ Parti Kurultayı’nda seçim ikinci tura kaldı
27 Nisan 2024 19:01 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2024 19:03
A+
A-

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda, salt çoğunluk elde edilemediği için seçim 2’nci tura kaldı. Adaylardan Tolga Akalın, ikinci turda adaylıktan çekildi.

ATO Congresium’da toplanan kurultayda genel başkanlık için ilk turda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI

İlk turda salt çoğunluk elde edilemediği için seçim 2’nci tura kaldı. İlk iki turda genel başkanlık için 652 oy gerekiyor. İlk turda 1302 delegeden 1178 delege oy kullandı. 7 oy geçersiz sayıldı. İlk turda hiçbir aday 652 rakamına ulaşamayınca, ikinci tur oylamaya geçildi. İlk tur sonuçları şöyle:

Koray Aydın: 472

Müsavat Dervişoğlu: 370

Tolga Akalın: 327

Günay Kodaz: 2

TOLGA AKALIN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Seçimin ikinci turunda Tolga Akalın adaylıktan çekildi. İkinci tur oylaması sırasında açıklamada bulunan Akalın, 27 günde “öldü” denilen bir hareketi hep birlikte dirilttiklerini ifade etti. Siyasetin millet ve tabanla yapılacağını belirten Akalın,

“Bir irade ortaya koydu, bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege ‘Benim ferasetime güvenin’ dedi. Ben bugüne kadar siyasi meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir dava arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer, değerli delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İKİ İKİ TURDA SALT ÇOĞUNLUK ŞART

İYİ Parti tüzüğüne göre, genel başkanlık seçiminde ilk iki turda salt çoğunluk gerekiyor. Buna göre, yaklaşık 1302 kayıtlı delegenin yarısından bir fazlasının oyunu alan, genel başkan seçilecek. Kurultayda, ilk iki turda aranan çoğunluk bulunamazsa üçüncü tura geçilecek. Üçüncü turda ise en çok oyu alan iki aday yarışacak ve en fazla oyu alan genel başkan olacak.

PUSULA RENKLERİ

Bu arada kurultayda birden fazla aday olduğu için tüzük çerçevesinde her aday için ayrı oy pusulası kullanılacak. Buna göre, Koray Aydın sarı, Müsavat Dervişoğlu mavi, Tolga Akalın beyaz ve Günay Kodaz ise kırmızı renkli pusula ile temsil edilecek.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.