enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1996
EURO
34,7952
ALTIN
2.420,22
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

İYİ Parti’de kurultay günü

İYİ Parti’de kurultay günü
27 Nisan 2024 09:36
A+
A-

Meral Akşener’in aday olmayacağını açıkladığı İYİ Parti kurultayı bugün yapılacak. 4 adayın yarışacağı kurultayda kıyasıya bir yarış bekleniyor.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne ‘hür’ ve ‘müstakil’ olarak girme kararının ardından Türkiye geneli yüzde 3.76 oy alarak 6’ncı parti konumuna gerileyen İYİ Parti bugün kurultaya gidiyor. 5. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni genel başkan delegeler tarafından belirlenecek. Meral Akşener’in veda konuşması yapacağı öğrenilirken, genel başkanlık için Koray Aydın Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışacak.

Ankara’daki ATO Congresium’da düzenlenecek olan kongrede Genel Başkanlık için partinin Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylıklarını açıkladı. Parti tüzüğüne göre genel başkanlık adaylığı için delegelerin yüzde 5’inin imzasını almak gerekiyor. Aydın, Dervişoğlu, Akalın’ın bu yeterli imzaya ulaşabileceği ifade edilirken, Kodaz’ın ise bu rakamın altında kalabileceği ifade ediliyor.

SEYİRCİ ALINMAYACAK

Adaylar arasındaki rekabetin ve tartışmaların yüksek seyrettiği kongreye dışarıdan katılımcı alınmayacak. Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcı salona giremeyecek. İYİ Parti’den Şubat 2024’te istifa eden eski Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili kongrelerde seyirci hakimiyetinin oylamalarda önemli etkide olduğunu söyleyerek, bu seyirci kararının Koray Aydın ve Tolga Akalın’ın salona daha çok hâkim olacağı düşüncesiyle Dervişoğlu lehine alınmış olabileceğini belirtiyor. Akalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Seyircisiz kongre yapmanın elbette tek bir gerekçesi var. Bunun farkındayız. Milletimizle kurduğumuz gönül köprüleri birilerini rahatsız etmiş görünüyor” ifadelerini kullandı. Akalın alınan karara tepki göstererek, kongrenin “sönük hale getirilmeye çalışıldığını” ileri sürdü.

Kurultayın divan başkanlığını Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin’in yapması bekleniyor. 1300 delege, oylarıyla İYİ Parti’nin yeni liderini seçecek. Cumhuriyet’in haberine göre; İYİ Parti kaynakları, seçimin 3’ncü tura kalacağını öngörüyor. Adaylardan Tolga Akalın’ın beklenenden yüksek oy alacağı iddia edilirken 2’nci turda Akalın’ın seçimin sonucunu belirleyici bir rol oynayabileceği yorumları yapılıyor. Aydın ve Dervişoğlu’nun 2’nci tur olasılığı nedeniyle Akalın’la dirsek teması kurduğu ve adayların Akalın’a teşkilat başkanlığı teklif etmesi bekleniyor.

AKŞENER VEDA KONUŞMASI YAPACAK

Ayrıca, Akşener’in kurultayda duygusal bir veda konuşması yapacağı da konuşulanlar arasında. Pek çok İYİ Partili de Akşener’in geri dönebileceğini, dönmese de partide etkinliğini sürdüreceğini öne sürüyor. Akşener’in desteklediği iddia edilen Dervişoğlu’nun seçilmesi durumunda Akşener’in “Gölge adaylığı”nın gündeme geleceği de konuşuluyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.