enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9536
EURO
35,8370
ALTIN
2.531,59
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Kredi Kartlarına Yeni Düzenleme Yolda

Kredi Kartlarına Yeni Düzenleme Yolda
Samsun Reklam Ajansı
9 Şubat 2024 11:09 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2024 11:12
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalarının olduğunu aktardı. Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartı harcamalarındaki artışı takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalarının olduğunu açıkladı. Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini ve bu konuda birkaç fikirleri olduğunu söyledi.

Kredi kartı harcamaları geçen yıl 2,5 katına çıkmıştı. Bankacılar da kredi kartında yaşanan hızlı artışa yönelik tedbir alınması gerektiği konusunda uyarılar yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartı borçlarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin sinyalini vermiş, kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceğinin mesajını vermişti.

Düzenlemede şunlar yer alabilir:

Kredi kartı limitleri düşürülebilir.

Taksit sayıları sınırlandırılabilir.

Belirli sektörlerde taksitlendirme tamamen kaldırılabilir.

Kredi kartı faiz oranları yükseltilebilir.

Düzenlemenin detayları önümüzdeki aylarda belli olacak.

Uzmanlar, kredi kartı kullanımının artmasının yükselen fiyatlar olduğunu göz önünde bulundurarak atılacak adımların önemli olduğunu vurguluyor.

Kredi kartı harcamalarında yaşanan artışa karşı daha önce de bazı önlemler alınmıştı. Örneğin, BDDK 31 Temmuz 2023’te aldığı kararla havayolları, seyahat acenteleri ile yurt dışı konaklama harcamalarında kredi kartı taksitlendirme seçeneğini kaldırmıştı.

Orta Vadeli Plan’da da kredi kartı kullanımının, parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenleneceği belirtilmişti.

Kredi kartı kullanımının kontrol altına alınması, enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynayabilir.

Ayrıca, kredi kartı borçlarının artması, hanehalkı borçluluk oranını da yükseltmektedir. Bu durum, finansal istikrar için risk oluşturabilir.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.