enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
25°C
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

MEB yine sınıfta kaldı!

MEB yine sınıfta kaldı!
Samsun Reklam Ajansı
16 Haziran 2022 18:22 | Son Güncellenme: 16 Haziran 2022 18:23
A+
A-

Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyeleri 2021-2022 eğitim öğretim yılının sonu nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği karnede tüm kriterlerden sınıfta kaldı.

Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyeleri 2021-2022 eğitim öğretim yılının sonu nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na not verdi. Karnede MEB tüm kriterlerden sınıfta kaldı.

Sendika adına açıklama yapan Başkan Arzu Topaloğlu, “2021-2022 eğitim Öğretim yılı hem öğrencilerimiz hem de eğitim çalışanlarımız açısından daha önceki yıllarda da olduğu gibi çok sancılı geçmiştir. eğitimin niteliğinde yaşanan gerilemenin sürmesi, son yıllarda belirgin şekilde artan eğitimde ticarileşme ve eğitimi dinselleştirme uygulamaları, okulların fiziki altyapı ve donanım eksikliklerinin sürmesi, kalabalık sınıflar sorunu, ikili öğretim, taşımalı eğitim, çocuk ve gençlerin dini cemaat ve vakıfların kreşlerine ve yurtlarına yönlendirilmesi, çocuklara yönelik taciz ve istismar vakalarının artması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamasının sürmesi, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu vb. gibi çok sayıda sorun, eğitim sisteminin belli başlı sorunları olarak geçtiğimiz öğretim yılına da damgasını vurmuştur” dedi.

OKULLARIN DEMOGRAFİK YAPISINI BOZDULAR

Samsun’da eğitimde yaşanan sorunlara değinen Topaloğlu, “Samsun’da bu dönemde eğitim öğretim süreci devam ederken deprem güçlendirme çalışmaları kapsamındaki yer değiştirmeler okulların demografik yapısını değiştirmiştir. Taşınan okullara ücretsiz servis koyulmaması bu okulların öğrenci sayılarında ciddi azalmalara neden olmuş, öğrenciler okul terkine yönelmiştir. Tüm kamu okullarında öğrenim gören öğrencilerin servis ve yemek ücretleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Geçtiğimiz dönemde Samsun’da yaşanan bir diğer problem de okul bahçelerine Anaokulu yapılmasıdır. Öğrencilere oyun alanı olarak dahi yetersiz olan okul bahçelerine kolaycılığa kaçılarak anaokulu yapılmaktadır. Bu pedagojik olarak da uygun bir uygulama değildir. Anaokulları bağımsız olarak geniş alanlarda inşa edilmelidir” sözlerini kaydetti.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.