enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Reklam
Reklam

Moskova’da konser katliamı

Moskova’da konser katliamı
22 Mart 2024 23:38
A+
A-

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Crocus Belediye Binası’daki bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Crocus Belediye Binası’daki bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından binada iki patlama yaşandı ve çatışma çıktı.

En az 40 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin yaralandığı olaylarda insanların bölgeden tahliye edilmeye çalışıldığı aktarıldı.

İNSANLAR MAHSUR KALDI

Rus basını, yangının binanın büyük bir kısmını kapladığını, içeride ve binanın çatısında insanların mahsur kaldığını yazdı. Olay yerine 50’den fazla ambulans ekibi gönderilirken helikopterler yangını söndürmeye çalışıyor.

Atakum Nakliyat

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı ilk açıklamada “büyük bir trajedi yaşandığını” kaydetti. Saldırıda ölenler için taziye dileklerini ileten Sobyanin Moskova’da tüm büyük ölçekli spor, kültür ve diğer kamu etkinliklerinin iptal edileceğini belirtti.

ÖZEL GÖREV GÜCÜ KURULDU

Savcılar, saldırının ardından soruşturma açarak olayı terör eylemi olarak niteledi.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, başkentte konser salonuna yapılan terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu. Başkentteki tren istasyonları ile havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in saldırıyla ilgili sürekli olarak bilgi aldığını açıklandı.

ABD: UKRAYNA’NIN KARIŞTIĞINA DAİR DELİL YOK

Beyaz Saray, Moskova’daki saldırıyla ilgili olarak “görüntülerin korkunç” olduğuna dair bir açıklama yaptı.

­Düşüncelerimiz kurbanlarla” denilen açıklamada Moskova’daki ABD’lilerin bulundukları yerlerde kalmaları istendi. Beyaz Saray, saldırılara şu an için Ukrayna’nın karıştığına dair bir delil olmadığını ifade etti.

RUSYA’DAN ABD’YE TEPKİ

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’ye tepki gösterildi. Ukrayna’nın saldırıya karışmadığının hangi kaynağa dayandırıldığının sorulduğu açıklamada “Saldırının arkasında kimin olduğunu Rusya’nın kendi kolluk kuvvetleri belirleyecek” denildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da “Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır” ifadesini kullandı.

UKRAYNA’DAN İLK AÇIKLAMA: BİLİNÇLİ RUS PROVOKASYONU, İLGİMİZ YOK

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı’nın sözcüsü, saldırıyla ilgili ilk yaptığı açıklamada “Moskova’daki olaylar, Rus özel servislerinin bilinçli provokasyonu” değerlendirmesinde bulundu.  

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, saldırı ile Kiev’in bir alakası olmadığını söyledi.

WASHINGTON UYARMIŞTI

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart’ta Rusya’nın başkentinde aşırılıkçıların büyük bir saldırı planı yaptığını belirterek vatandaşlarını uyarmıştı.

“Elçiliğimiz aşırılık yanlısı grupların Moskova’da konser gibi büyük etkinliklere saldırı planlarıyla ilgili raporları takip ediyor. ABD vatandaşlarının gelecek 48 saat içinde kalabalık etkinliklerden uzak durmaları tavsiye edilir” denilen açıklamada, saldırı planıyla ilgili detay verilmemişti.

TÜRKİYE’DEN TAZİYE

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğü bildirildi. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada “Sayın Bakanımız, Moskova’daki menfur terör saldırısını kınadığımızı belirtmiş, Rusya halkına ve hükümetine Sayın Cumhurbaşkanımızın ve halkımızın başsağlığı dileklerini iletmiştir” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.