enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
26°C
Samsun
26°C
Açık
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Mustafa Demir, altyapı yetersizliğini böyle savundu: “Bu miktarda yağışı hiçbir kapalı sistem taşımaz”

Mustafa Demir, altyapı yetersizliğini böyle savundu: “Bu miktarda yağışı hiçbir kapalı sistem taşımaz”
Samsun Reklam Ajansı
15 Eylül 2023 17:43
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’da 3 Eylül’de yaşanan sel felaketiyle ilgili, “Son selde yağan yağmur, bir önceki selde yağan yağmurun 2 katıydı. 3 saatte metrekareye 150 kilogram yağış düştü. Aynı miktar yağışı hiçbir kapalı sistem taşımaz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan kapanış toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda 42 gündem maddesi görüşüldü.

Demir, 3 Eylül’de meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Son selde yağan yağmur, bir önceki selde yağan yağmurun 2 katıydı. 3 saatte metrekareye 150 kilogram yağış düştü. Aynı miktar yağışı hiçbir kapalı sistem taşımaz. Kısa sürede yağan yağışlarda yetersiz olan noktalarımız var. Onları tespit ettik ve proje üretebileceklerimize proje ürettik. Eski Sanayi Sitesi ve Gülsan Sanayi Sitesi’nde projeye başladık. 4 motor orada Mert Irmağı’na su boşaltacak. Saniyede bin 200 litre suyu ırmağa basacağız. Geçmişte yapılan hataları düzeltme şansımız yok. Gülsan ve Eski Sanayi Sitesi 1 metre yukarıda olmalıydı. Projede var ama yapılmamış. Örnek, 19 Mayıs ve İlkadım Sanayi Sitesi de 1 metre daha yukarı yapılmalıydı. Altınkum, İncesu, Çatalçam, Taflan olması gerekenden 1 metre aşağıda yapılmış. Atatürk Bulvarı neden gölleniyor. Buraların hatları yetersiz ve olması gerekenden aşağıda. Daha geniş tahliye borularının olması lazım. Bu çalışmaya başladık ve Liman Kavşağı, proje tamamlandığında rahatlayacak. Baruthane üzerindeki bulvar da bu şekilde kurtarılacak.

100. YIL BULVARI YIKILIP YENİDEN YAPILACAK

Su birikintileri olmaması için de çalışıyoruz. Atakum’da yağmur suyunun yüzde 60’ı kanalizasyona bağlı. Gülsan’da ise hiç yok. Baruthane zor alanlarımızdan birisi. Kalkancı’dan gelen su şelale gibi oradan akıyor. Oralara proje üretmek kolay değil. Bu su, kapalı boruyla boşalmaz. Proje arayışındayız. Atatürk Bulvarı’na o sular indiğinde deniz seviyesiyle aynı olduğu için taşıma imkanınız yok. Ne yapacağız? Bütün yollardaki hatları alacağız Batı Park’a pompa ile ulaştırıp oradan denize atacağız. Bu sular tabii akışında denize gitmiyor. Alparslan Bulvarı’ndaki boruların çapları da yetersiz. Sular geri tepiyor. Bütün o yollar yıkılıp yeniden yapılacak. İlkadım’da 100’üncü Yıl Bulvarı’na başlayacağız. Bulvarda tüm altyapıyı değiştiriyoruz. Tüm bulvarı boşaltıp yeniden yapacağız. Sıfırdan olsa kolay ama yeniden yapmak zaman alıyor. Örneğin Atatürk Bulvarı’nın yolunu yeni yaptık. Yeniden yıkacağız. Cumhuriyet Meydanı’nı yaparken bir kısım hatları orada düzelteceğiz. Gülsan taşınınca altyapı gündem olmaktan çıkacak. Motorlarla o suyu ırmağa atacağız”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.