enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9387
EURO
35,7864
ALTIN
2.526,03
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Nakit avansa kısıtlama!

Nakit avansa kısıtlama!
Samsun Reklam Ajansı
12 Mart 2024 10:54
A+
A-

Kredi kartında nakit avans çekimi kart limitinin yüzde 25’i ile sınırlandırıldı. Nakit avansta maksimum taksit sayısı ise 3’e indirildi.

Merkez Bankası‘nın (TCMB) bankalara nakit avans taksit sınırına dair yazılı bir talimat göndermediği, sözlü yönlendirme yaptığı öğrenildi. Bu gelişmeyle enflasyonla mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde bankaların kredi kartı harcamalarını sınırlama yolunda adımlar atmaya başladığını gösteriyor.

Sözcü’den Murat Muratoğlu konuyu köşesine taşırken şu ifadeleri kullandı, “Seçime kadar bile dayanılamadı! Çoğu banka sessiz sedasız kredi kartı nakit avans taksit sayısını 3’e düşürdü… Ne bir açıklama yapıldı ne de uyarı… Büyük baskı var finansal kuruluşlar üzerinde… Yoksa bankalar bayılır kredi kartından nakit avans çekilmesine… Hatta en sevdiği kredi kazançlarıdır… Batık oranı düşük, kâr marjı fazla… Asgariyi öde, hiç ödeme, bir ay geciktir sonra öde… Faiz, faiz üzerine binsin, bankanın kazancı katlansın. Peki neden bu yapıldı? Çareler çaresiz kaldı! Merkez Bankası, enflasyonla mücadele doğrultusunda parasal sıkılaştırma adımı olarak ticari kredi ve ihtiyaç kredisinde aylık büyüme sınırını yüzde 2’ye düşürdü. Millet karta abandı.”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.