enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1966
EURO
35,0474
ALTIN
2.453,19
BIST
10.204,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Samsun’da Batı Çevre Yolu tartışması

Samsun’da Batı Çevre Yolu tartışması
18 Kasım 2023 13:21 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2023 13:22
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 4 etabının plan çalışması biten ve 1 etabı kalan Batı Çevre Yolu’nun Atatürk Bulvarı ve diğer arterlerde de trafiği ciddi anlamda rahatlatacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 3. Birleşimi’nde mali konuların dışında kalan maddeler görüşüldü. Mustafa Demir başkanlığında Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda ilgili komisyonlardan gelen 53 gündem maddesi ele alındı. Karara bağlanan maddeler arasında Batı Çevre Yolu’nun 4. etap kullanım kararları ve 3. etap itirazları da yer aldı.

Batı Çevre Yolu’nun son etap kullanım kararlarının belirleneceği imar planlarının çalışmasına da başlandığını ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Batı Çevre Yolu kapsamında daha önce Atakum Belediyesi’nden geçen plan çerçevesinin dışına çıkan bir nokta yok. Aynı planlar yeniden çalışılmıştır. Batı Çevre Yolu planlarına parça parça çalışılıyor. Planlar önce çalışılıyor, yolları da ekibimiz ve dışarıdan teknik destek alarak planlıyoruz. Yolların bugünden yapımı da hesaplanarak çalışılıyor. En sonra Batı Çevre Yolu ile alakalı 5. etap çalışmaları da gelecek. Plan kapsamında olan olmayan yerler var. Çevre yolunun planının tamamı 30 bin küsur dönüme ulaşacak. Ulaşım, otopark problemlerinin hiç birisi olmayacak. Atakum’da Atatürk Bulvarı ve diğer arterlerde de trafiği ciddi anlamda rahatlatacak” dedi.

ATAKUM’A YÖNELİK SUÇ

CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, “Toplamda 25 bin dönüm arazi imara açıldı. Alanlı, Meyvalı ve Sarıtaş mahallerini bu plan kapsıyor. İmara açarken, Atakum Belediyesi’ne sormuyorsunuz. Plansal Yönetmeliğe, İmar Kanunu’na ve Büyüşehir Kanunu’na aykırı hareket ediyorsunuz. Burada Düzenleme Ortaklık Payı ile 124 dönüm belediye hizmet alanı ayrıldı. Bir tane yer bile Atakum Belediyesi hizmet alanı gösterilmemiştir. Yollar 14 metrenin altında bırakıldığı için Atakum Belediyesi’nin sorumluluğunda olacak ve sorun yaşanacaktır. Kamu kurumlarından görüşler eksiktir. Okul, park alanları tahsis yazısı olmadığı halde orman alanında gösterilmiştir. Bu durum Orman Kanunu’na göre aykırıdır. Sosyal donatı alanları eksik. Yüzlerce itiraz var. Plan o kadar kötüdür ki Atakum’a yönelik bu işlem suçtur. Yanlıştan dönelim, ortak çalışma yapalım “dedi. 

Söz konusu teklif oy çokluğu ile meclisten geçti. 

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.