enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2055
EURO
34,7229
ALTIN
2.433,23
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Samsun’da tepki çeken karar: 19 Mayıs Lisesi’nin fen laboratuvarlarının bulunduğu blok, İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildi

Samsun’da tepki çeken karar: 19 Mayıs Lisesi’nin fen laboratuvarlarının bulunduğu blok, İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildi
30 Eylül 2023 13:33
A+
A-

Türkiye’nin ilk 100 lisesinden biri olan, 1927 kuruluş tarihli Samsun 19 Mayıs Lisesi’nin fen laboratuvarlarının bulunduğu bloğu, geçici olarak İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildi. Karar 19 Mayıs Lisesi mezunlarının tepkisini çekti.

Türkiye’nin ilk 100 lisesinden biri olan Samsun 19 Mayıs Lisesi’nin C bloğu geçici olarak İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edildi. Hali hazırdaki kapasitesi yetersiz olan okulun fen laboratuvarlarının bulunduğu bloğun başka bir okula tahsis edilmesi, 19 Mayıs Lisesi Mezunları Derneği’nin tepkisini çekti.

LABORATUVAR OLMADAN ÖĞRENCİ YETİŞİR Mİ?

Konuyla ilgili konuşan Samsun 19 Mayıs Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Sedat Uygun, geçmişte akademik olarak çok başarılı olan lisenin sürekli geriye düşürüldüğünü söyledi. Uygun şunları kaydetti:

“1927’de kurulan ve ülkemizin ilk 100 lisesinden biri olan 19 Mayıs Lisesi Samsun’da her meslek grubundan binlerce mezun yetiştirmiş, kültürü olan bir okul. İmam Hatip Lisesi’ni yıkacaklarını öğrendik. Ancak yeni yapılan okullar var, başka İmam Hatip liseleri var oralar değerlendirilebilirdi.

Okulumuzun kapasitesi hali hazırda zaten yeterli değilken böyle bir karar alınması bizi çok üzdü. Bize yetmeyen bir okulun başka bir okula tahsis edilmesine karşıyız. 19 Mayıs Lisesi’nde fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı olmadan öğrenci yetişir mi? Bu şekilde eğitimin kalitesi düşüyor, bundan rahatsızız. Ticaret Lisesi Mezunları Derneği, Mithatpaşa Lisesi Mezunları Derneği de bize bu konuda desteklerini iletti.

Okulumuzda 3 yılda 3 müdür değişikliği oldu. Bu değişimin sık sık yapılması doğru değil. 19 Mayıs Lisesi birilerinin basamağı olmamalı diye düşünüyoruz. 19 Mayıs Lisesi geçmişte akademik olarak çok başarılı bir liseydi, son dönemde çok geride kaldı

YIKIM OPERASYONU

Konuyla ilgili Samsun kamuoyunun yakından tanıdığı Sadi Subaşı’dan da bir açıklama geldi. Subaşı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçek eğitim merkezlerini yok etme politikasında sıra, Türkiye’nin en önemli Liselerinin başında gelen Ondokuz Mayıs Lisesi’ne gelmiş. Üç yılda üç müdür değişikliği ile başlayan yıkım amaçlı operasyonda şimdi de okulun laboratuvarlarını bulunduran C- Bloğu İmam Hatip’e tahsis edilmiş. Tüm Ondokuz Mayıs Lisesi mezunlarına sesleniyorum. Ondokuzmayıs Lisesi Mezunları Derneğimizin öncülüğünde belirleyeceği tarih ve saatte okulumuz bahçesinde toplanarak bu yanlışa karşı ne yapmamız gerektiği konusunda bir yol belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.