enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2478
EURO
34,8009
ALTIN
2.423,90
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Samsunlular dikkat: Maskesiz çıkmayın

Samsunlular dikkat: Maskesiz çıkmayın

Samsun’da bu sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozu kaynaklı uzmanlar uyarıda bulundu.

Türkiye’nin batısında etkili olan Kuzey Afrika’dan taşınan çöl tozu, yarın itibariyle Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Ege’nin önemli bir kısmında etkili olacak. Çöl tozu için Samsun‘da da alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun’un tüm ilçeleri için bu gece itibariyle toz taşınımı uyarısı yaptı.

Vatandaşları uyaran Samsun Valiliği şu açıklamayı yaptı:

“25 Nisan 00.00 ile 26 Nisan 23.59 arası; Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. İlgililere ve vatandaşlarımıza önemle duyurulur.”

Öte yandan uzmanlar, Afrika kaynaklı toz taşınımının hava kirliliğini arttıracağını belirterek kentte solunum rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması ve maske takmaları tavsiyesinde bulundu. 

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.