enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9558
EURO
35,8319
ALTIN
2.526,46
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Samsunluların yeni gözde mekanı: Atakum Bungalov Evleri

Samsunluların yeni gözde mekanı: Atakum Bungalov Evleri
Samsun Reklam Ajansı
30 Ocak 2024 15:43 | Son Güncellenme: 2 Şubat 2024 17:55
A+
A-

Samsun’da son dönemin popüler adreslerinden Atakum Bungalov Evleri projesini hayata geçiren Yasemin Kesen ve Ali Kesen, 7/24 Gündem Dergi’nin konuğu oldu.

Atakum Bungalov Evleri, Samsun’da son dönemin popüler adreslerinden biri oldu. Atakum Bungalov Evleri projesini hayata geçiren Yasemin Kesen ve Ali Kesen, 7/24 Gündem Dergi’nin 7. sayısına konuk olarak, 7/24 Gündem Genel Yayın Yönetmeni Nevin Aydoğan’ın sorularını yanıtladı.

Atakum Bungalov Evleri

Öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?

Yasemin Kesen: 30 Mart 1992 yılında Samsun’da doğdum. Liseye, Ondokuzmayıs Lisesi’nde başladım ancak Kız Meslek Lisesi’nde öğrenimimi tamamladım. Liseden mezun olduktan sonra eşimle tanıştım ve evlendik. Bir müddet çalışmadım ancak sonrasında eşimin ticaretle uğraşması sebebiyle ben de kendimi ticaretin içinde buldum. 

İlk ticari girişiminiz ne oldu?

Yasemin Kesen: 2017 yılında spor salonumuzu açarak başladı serüven. 1800 metrekarelik alanı ile Samsun’un en büyük 3. salonu. Eşim ve ailesinin spor ile iç içe olması ve benim de spora olan düşkünlüğüm bunda etken oldu. Eşimin de teşviğiyle spor salonunu işletmeye başladım, bir taraftan da eğitimler almaya başladım. Salonumuzda fitness, plates ve step eğitmenliği yapmaktayım. Bir süre sonra salonumuzun alt katına bir de cafe açtık.

Ali Bey sizi de tanıyabilir miyiz?

Ali Kesen: 8 Kasım 1985 doğumluyum. Maddi anlamda sıkıntılı bir çocukluk dönemi geçirdim. Babam memurdu. Kalabalık bir ailemiz vardı. Babam emekli olduktan sonra bile pazarda limon satarak geçimimize destek olmaya çalışan çok çalışkan bir insandı. O zamanlar biraz da yokluk vardı. Kimse inanmaz ama bakkala gidip yoğurdu kaşıkla aldığımı biliyorum. 

18 yaşlarındaydım sanırım. Bayramdan bir gün önce başka yerlerden 10 liraya aldığım kazağı, Mecidiye’de 25- 30 liradan satardım.  Hiç çekinmez, gocunmazdım arkadaşlarımın beni görmesinden çünkü keyif alırdım. Abim de bir köşeden izlerdi beni yapabiliyor muyum diye. 

O başarma duygusu beni çok mutlu ediyor. Para için yapanların odakları sadece para oluyor ve hep üzülüyorlar. Kar-zarar hesaplamaktan yapacakları işe odaklanamıyorlar.

Yağlı güreşçilerin giydiği kıspetler ailenizde de bir dönüm noktası olmuş. Bu hikayeyi de bizimle paylaşır mısınız?

Ali Kesen: Kıspetleri sadece Biga’da yaşayan İrfan Şahin adında babamın bir arkadaşı yapıyordu. 65 yaşına gelince mesleği bırakacağını söylemişti babama. Abilerim güreşle ilgileniyorlardı o dönem. Babam da mesleği abime öğretmesini rica etti İrfan amcaya. Abim Biga’ya gidip mesleği öğrendi ve kıspetleri Dünyada üreten tek yer biz olduk. Çünkü kalıpların hepsi bizdeydi.

 Zamanla yanımızda çalışıp ayrılanlar da bu işi yapmaya başlasa da bizim kıspetler bir marka oldu. Ailemizin ticari hayatı da kıspet üretimiyle başlamış oldu. Ben kıspet üretimi dışında farklı şeyler denemek istiyordum. Uğur abim her işte çok garanticidir ben ise tam tersi.  Abim de en sonunda  ticaret zor ama  madem çok istiyorsun dene dedi ve bana her anlamda çok destek oldu.

Atakum Bungalov Evleri

Benim için önemli olan bu işi başarmamdı parasında değildim işin. Spor salonunu açtığım daha ilk ay çok güzel bir ciro yaptım.  Amaç başarmak olunca başarı sizi zaten buluyor. Sonrasında kardeşler arasında işleri paylaşıp, ayırdık.  Psikolojik olarak çok etkilendiğim bir süreçti. Bir arkadaşım destek alabilirsin deyip, psikoloğa yönlendirdi beni. Psikoloğumun daha 2. seansta, bu kadar kısa sürede bende neyi fark ettiğini bilmiyorum ama; “Ali, sen 5 yıl sonra çok farklı bir konumda olacaksın” sözü beni kendime getirdi.

O söz benim için bir kırılma anıydı ve hemen ertesi gün kaldığım yerden devam etmeye başladım. 2 senedir Samsun’da yapamazsın denilen projeleri hayata geçirerek güzel işler başardık ve önümüzde daha 3 sene var 🙂

Bungalov Evleri Samsun’da çok dikkat çeken bir yatırım oldu.  Bu fikrin doğuş anı neydi, süreç nasıl ilerledi?

Ali Kesen: Küçük kızımız havuzu çok seviyor. Sürekli ‘Baba beni havuza götürür müsün’ deyip duruyordu.  Ünye‘de temiz güzel bir otel bulup, gittik. Karma  olduğu için eşimle ben giremedik havuza.  Havuz başında eşimle internetten Samsun’da ailecek gidilebilecek bir havuz var mı diye araştırmaya başladık. Sadece aileye özel bir havuz bulamadık. 

Ben de olmayan, farklı işleri yapmayı, risk almayı seven biri olarak eşime biz böyle bir yer açalım diye sordum.  Eşim de bu fikre sıcak baktı ve neden olmasın dedi. Bize bungalovlar için arazi lazımdı. Kayınpederim Ali Hakyemez’in Çatalçam’da bu projemize uygun bir arazisi vardı. Kendisine gidip fikrimizi anlattık, sağ olsun bize inandı ve heyecanımıza ortak oldu.

Onun desteği bizim için çok önemliydi. Hemen inşaat aşamasına geçtik ve 2 adet havuzlu bungalov yaptık Çatalcam sahilinde. Yaklaşık 1 yıl önce hizmete sunduk bu bungalovları ve çok kısa sürede Samsun’un en çok rağbet gören yerlerinden biri haline geldi.   

Çevreniz ile bu düşüncenizi paylaştığınızda ilk tepkiler nasıldı?

Yasemin Kesen ve Ali Kesen

Ali Kesen: Samsun’da ne eksik, bu şehrin neye ihtiyacı var ise yatırımlarımı ona göre yapıyorum. Canik’de spor salonu açmamızın sebebi de orada hiç spor salonu olmamasıydı. Kimsenin aklına gelmedi cesaret edemedi de sen mi yapacaksın gibi söylemlere bolca maruz kaldık tabi 🙂 Ticaret evet çokça risk barındırır, bu nedenle de cesaret gerektirir. Bungalov projemiz için Yasemin de ben de arabalarımızı satıp, tüm paramızı bu işe yatırdık.

Ancak gelinen noktada bu tepkileri gösterenler artık ‘Benim de şurada bir yerim var olur mu’ diye soruyorlar. Elimden geldiğince onlara da destek olmaya çalışıyorum rakip gözüyle bakmıyorum.  Bu dünyada herkes kendi rızkını yer diye düşünüyorum.

Bungalov projesinin hazırlık sürecinde nasıl bir yol izlediniz?

Ali Kesen: Sapanca’daki yerleri örnek aldık daha çok. Benim öncelikli amacım havuzdu. Çünkü insanlar zaten ailesiyle sahile gidip pikniğini yapabilir ancak bungalov sayesinde aileler hem mangalını yapıp hem havuzuna girip ailesiyle keyifli bir gün geçirebilir.  Samsunlular bunu yapabilmek için daha önce Sapanca ya da Rize’ye gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi hemen yanıbaşlarında bu hizmeti alabilecekleri bir yer sağlamış olduk.

Henüz bu keyifli ortamın tadını çıkarmayan okuyucularımız için bungalovlarınızdan bahseder misiniz?

Yasemin Kesen: Genelde bungalovlar dağ başında tepelik yerlerde olur. Bizim en büyük farkımız sanırım bu. Bungalovlarımız Çatalçam’da denize 300 metre mesafede. Marketlere rahatlıkla ulaşabileceğiniz, sizi tedirgin edebilecek ıssız bir bölge yerine etrafında yerleşim olan bir konumda.

Yan yana etrafı yüksek çitlerle çevrili iki adet bungalovumuzun da bahçesinde kışın kar yağarken dahi girebileceğiniz ısıtmalı havuzumuz mevcut. Bungalovlarımızın birinde jakuzi diğerinde ise açık hava sineması var. Aileniz, sevdiklerinizle gelip bahçede mangalınızı yapıp, havuzda, jakuzide rahatlayabileceğiniz bungalovlarımızı doğum günleri, bekarlığa veda partisi gibi organizasyonlar için de tercih edebilirsiniz.

Bu bungalovlarda sınırlı bütçemiz ve acemiliğimize rağmen güzel bir iş çıkardık.  Ancak yeni projelerimizde çok daha güzel işlere imza atmayı planlıyoruz.

O zaman Samsunluları yeni ve farklı projeler bekliyor sanırım…

Atakum Bungalov Evleri

Ali Kesen: Bir gün Çerkeş İş İnsanları Derneği’nde bir iş insanı; ‘Ticaretin birinci kuralı büyümezsen batarsın’ demişti. Benim mantığım da bu aslında. 2017 yılı sonlarına doğru Canik’te Olimpia’yı; 2019’da ise Tekkeköy’de bir spor salonu daha açtık. 3 yıl geçmeden Canik’teki salonumuzu daha da büyüttük, 2022’de ise bungalovlarımızı tamamladık. 

2024 yılı için Samsun’da gerçekleştirmek istediğimiz iki proje var. Biri Hobi Bahçesi, diğeri ise Hobbit Köyü. Henüz proje aşamasındalar ama 2024’te bu hayalimdeki projeleri hayata geçireceğim. Çok fazla detay vermek istemiyorum ama örneğin Hobi Bahçesi projem bildiğiniz yerlerden çok farklı olacak. Uzun süreli kullanım için kiraya vereceğimiz bu yaşam alanlarında doğal yaşam ile konforu bir araya getirmeyi hedefliyoruz.

Böyle risk almayı seven, girişimci bir ruha sahip bir eşle yaşamak nasıl bir duygu Yasemin Hanım?

Yasemin Kesen: Ali her gün yeni bir fikirle, projeyle, umutla kalkıyor ben ise korkuyla, acaba ne olacak diye 🙂 Bu tabi işin esprisi. Ben onun girdiği her işte başarılı olacağını biliyor ve ona inanıyorum. Onun bu hayallerine eşlik etmek, bir parçası olmak benim için de gurur verici bir durum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ali Kesen: Her şey hayal kurmakla başlar. Ama bu hayallerin gerçeğe dönüşmesinde size inanan ve bu yolda size destek olan insanlar çok kıymetlidir. Bu nedenle de bana her anlamda destek olan abilikten çok babalık yapan, iyi günde kötü günde arkamda olarak bana güç ve cesaret veren Uğur abime, hiçbir maddi beklentisi olmadan yanımda olan ve bana her konuda yardımcı olan Atakan Sağlam abime ve tabiki sevgili kayınpederim Ali Hakyemez’e sonsuz teşekkür ediyorum.

Yasemin Kesen ve Ali Kesen
Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.