enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Reklam
Reklam

Samsun’un ‘sağlığıyla’ oynamayın!

Samsun’un ‘sağlığıyla’ oynamayın!
29 Kasım 2023 09:29 | Son Güncellenme: 29 Kasım 2023 10:19
A+
A-

Samsun’da ve tüm Türkiye’de son günlerin en önemli gündem maddesi doğal olarak 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler. Partilerde kulisler hareketli, aday adayları ise sahada çalışmalarını sürdürüyor. Ancak ben bugün sizlere çok önemli başka bir konudan bahsetmek istiyorum. Samsun ve ülkemiz için en az yerel seçim kadar önemli bir konu bu.

Ülkemiz sağlık turizminde belirli bir noktaya geldi. Çok sayıda yabancı, sağlık turizmi vesilesiyle ülkemize geliyor. Hatta küresel çapta viral olan birçok gönderide ‘saç ekimi’ ve ‘estetik’ denildiğinde akla Türkiye’nin geldiği görülüyor. Bunun yanında sağlık sektörünün her alanında başarılı operasyonlar ülkemizde mevcut. Göz ameliyatlarından, onkoloji operasyonlarına, KBB ameliyatlarından mide küçültmeye kadar birçok sağlık uygulaması Türkiye ve Samsun’da başarıyla yürütülüyor. Türkiye’nin önemli sağlık şehirlerinden olan Samsun’a da çok sayıda yabancı sağlık turizmi vesilesiyle geliyor. Şehrimizdeki başarılı doktorlarımız tarafından yapılan işlemlerde yüksek memnuniyet sağlanıyor ve sağlanan bu kıymetli referansla yeni yabancılar yine Samsun’u tercih ediyor.

İşin özeti şehrimiz sağlık turizminden güzel bir şekilde faydalanıyor, şehrimizdeki doktorlar sağlık turizminde katma değer oluşturuyor ve ülkemize döviz girişini sağlıyor.

NEYİ CEZALANDIRIYORSUNUZ?

Buraya kadar her şey güzel ancak sorunlar bundan sonrasında başlıyor. Resmi Gazete’de yayımlanan “Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik” ile sağlık alanında örtülü veya açık reklam yasaklanmış durumda. Burada herhangi bir sıkıntı yok. Sorun bu yönetmeliğin uygulama şeklinde.

Atakum Nakliyat

Son dönemde Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, ilimizde hastanelerde ve özel muayenehanelerde faaliyet gösteren doktorlara sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle çok sayıda ceza kesildiğini biliyoruz. Sebebinin ise reklam içeren paylaşımlar olduğu ifade ediliyor. İşim gereği sosyal medyayı sürekli takip ediyorum ancak ben şehrimizdeki doktorların herhangi bir kuralı ihlal ettiğini görmedim.

Şehrimizdeki her doktorun görevini en iyi şekilde icra ederken, kural ve yönetmeliklere de en iyi şekilde riayet ettiğini düşünüyorum.

Hal böyleyken kesilen cezalar ne anlama geliyor? Şehrimize turist çeken, döviz kazandıran doktorlarımız neyin cezasını çekmektedir?

Yapılan operasyonlar, işlemler reklam içermeden, bilgilendirici bir formatta duyurulmazsa sağlık turizminde çarklar nasıl dönecek?

Gürcistan’dan, Ukrayna’dan, İran’dan akın akın sağlık turizmi için gelen yabancılar Samsun’da verilen sağlık hizmetlerinden nasıl haberdar olacaktır?

Sağlık turizmi açısından İstanbul ile yarışır hale gelmeyi hedefleyen Samsun’da, İl Sağlık Müdürlüğü’nün kestiği anlamsız cezalar şehrimizdeki doktorlara çelme takmayacak mıdır?

Samsun kamuoyu bu soruların yanıtlarını beklemektedir.

Yetkililere şunu hatırlatmak isterim; sağlık turizminde öncü kent olma hedefine koşar adım ilerleyen Samsun’a ödetilmeye çalışılan bu faturayı şehrin tamamı ödemektedir. Samsun’un katma değerlerine sahip çıkmamız, onları daha iyi noktaya getirmek için hep birlikte çalışmamız gerekir.

Son söz olarak; ‘Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyin. Samsun’un sağlığıyla oynamayın’

Sevgiyle kalın, sağlıcakla kalın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.