enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Şerif Ün Kavak’ta kazanmaya yakın!

Şerif Ün Kavak’ta kazanmaya yakın!
Samsun Reklam Ajansı
22 Mart 2024 17:11 | Son Güncellenme: 22 Mart 2024 17:16
A+
A-

31 Mart’ta yapılacak yerel seçime günler kalırken, 2 dönemdir AK Parti yönetiminde olan Kavak’ta belediyenin el değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçime günler kaldı. Samsun‘da siyasetin gündemi her geçen saat ısınırken, Kavak’ta ‘değişim’ rüzgarı esiyor. 2 dönemdir AK Parti yönetiminde olan Kavak’ta belediyenin el değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İsmi skandallarla anılan ve adaylığının açıklanmasıyla AK Parti teşkilatlarında krize neden olan mevcut başkan İbrahim Sarıcaoğlu’nun, Yeniden Refah Partisi adayı Şerif Ün karşısında zayıf kaldığı ve seçimi kaybedeceği konuşuluyor.

Sarıcaoğlu daha önce kardeşiyle yaptırdığı villasında belediye imkanlarını kullandığı ve hacizli dükkanı alarak kiraya verdiği iddialarıyla gündeme gelmişti.

Bu iki isim daha önce 2019 seçimlerinde de kıyasıya bir seçim rekabeti yaşamış, o dönem İYİ Parti adayı olan Şerif Ün, rakibi Sarıcaoğlu’nun bin 200 oy gerisinde kalmıştı. Bu seçimde Yeniden Refah Partisi adayı olan Şerif Ün’ün Kavak sokaklarında gümbür gümbür estiği ve seçimi kazanmak için yalnızca günleri saydığı ifade ediliyor.

RÜZGARI ARKASINA ALDI

Sarıcaoğlu’nun anıldığı skandallar nedeniyle rahatsız olan AK Parti seçmeninin, ideolojik olarak oldukça yakın bir kaynaktan beslenen Yeniden Refah Partisi’ne kayma yaşayacağı, ilçedeki milliyetçi damarın da Şerif Ün’e büyük destek vereceği konuşuluyor. Şerif Ün’ün yakaladığı rüzgar kamuoyu anketlerine de yansıyor.

Kamuoyu yoklamalarında da Şerif Ün’ün İbrahim Sarıcaoğlu’na büyük üstünlük sağladığı ve beklenen sonucun anketlere yansıdığı görüldü.

Kavak’ta yapılan anketler ve sahadaki gözlemler AK Parti Genel Merkezi’nde soğuk rüzgarlar estiriyor. Genel merkezde yapılan değerlendirmelerde Sarıcaoğlu’nun adaylığı nedeniyle belediyenin kaybedileceği değerlendiriliyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.