enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Reklam
Reklam

Türkel: “İftiracıların amacı hizmet değil rant!”

Türkel: “İftiracıların amacı hizmet değil rant!”
29 Mart 2024 17:30
A+
A-

CHP Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, kendisi hakkındaki iddialara, “Onların meselesi memleket değil, meseleleri kendi işi ve kendi rantı” yanıtı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel’in Cumhuriyet mahallesinde düzenlediği halk buluşması mitinge dönüştü. Kendisi hakkındaki iddialara ilk kez cevap veren Türkel, ”Bana iftira atan mekanizma, kendi menfaatleri için gözünü kırpmadan her şeyi yapabilir. Onların meselesi memleket değil, meseleleri kendi işi ve kendi rantı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşması mitinge dönüştü. Serhat Türkel, gördüğü kalabalık karşısında, “Vallahi çok güzelsiniz, muhteşemsiniz, bunun sebebi sanırım çocukluğum bunun sebebi Atakum’a âşık oluşum. Baktığımda gördüğüm her şey çocukluğum, okul arkadaşlarım, esnaf arkadaşlarım, iş insanı arkadaşlarım. Dolayısıyla Atakumlu olmaktan da sizlerin kardeşi evladı olmaktan da gurur duyuyorum. Kıymetli hemşerilerim bugün bizleri bir araya getiren şey, Atakum aşkımız, Atakum sevdamız ve Atakum tutkumuz. Çocukluğu gençliği eğitim hayatı biz hayatı esnaflığı kısacası yaşamının tamamı Atakum’da geçmiş bir kardeşiniz olarak sizlerin karşısında Atakum belediye başkan adayı olarak bulunmaktan gurur duyuyorum onur duyuyorum” dedi.

ÇIKAR İÇİN SİYASET YAPMADIM

Toplumsal çıkarlar için siyaset yaptığını vurgulayan Türkel, “17 yıldır gençlik kollarında mücadele ettiğim ilk günden bugüne kadar partimde hiçbir zaman bireysel çıkarı için siyaset yapmadım. Ben Atakum Belediye Başkan Adayı, Atakum Belediye Başkanı veya milletvekili olmak için bu yolculuğa çıkmadım. Bunu gençlik kollarımdan bugüne kadar beni tanıyan bütün arkadaşlarım partililerim çok iyi bilirler. Ben kitaptan okuyarak, bir belgesel izleyerek siyaseti öğrenmedim her şeyi yaşayarak tecrübe ediyorum. Aday adaylığım adaylığa dönüştüğünde sonra bir mekanizma ile tanıştım. Bu mekanizmayı anlatmak istiyorum. Bu mekanizma kendi menfaati için başkalarını gözünü kırmadan yakabilecek bir mekanizma. Kara propagandalar ile kendi menfaatleri için gözünü kırpmadan insanlara iftira atan bir mekanizma ile tanıştım. Bunlar için mesele memleket değil mesele kendi işi kendi rantı” diye konuştu.

Atakum Nakliyat

SİZİN SEVİYENİZE İNMEYECEĞİM

Sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde yazdığı dâhili ve harici bedhahların olacaktır sözü ile devam eden Türkel, ”Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere yazdığı hitabesinde dâhili ve harici bedhahlardan bahsettiğini biliyoruz. Burada dâhili ve harici bedhahlar ile tanıştım. Bugüne kadar kara propaganda ile insanlara iftira atarak onun çocuğu var mı diye düşünmeyenlere,  gelecekle alakalı planlarına bile engel olacak en ufak bir şeyden kaçındım. Bir kez bile konuşmadım, kötülemedim. Sizi kirli yüzlerinizle baş başa bırakıyorum. Sizin seviyenize inmeyeceğim. Nasip olur da sizlerin güveni ile 31 Mart’ta Atakum Belediye Başkanı seçilirsek, sizlere söz veriyorum ben onlara benzemeyeceğim.  Bilimin ışığından hiç ayrılmayacağım, kamu yararını koruyan, herkese eşit, adil, hesap verebilen, liyakatli kadrolar ve uzman kadrolarla Atakum Belediyesi’ni hep birlikte yöneteceğiz. Biz Atakum’a ihanet edenlere haddini bildirenleriz. Bireysel ihtiraslarına kapılmış zavallılara, Atakum’u babasının çiftliği gibi görenlere bu halk cevap verecektir. Atakum’u çok sevenler Atakum’a ihanet etmezler, ettirmezler. Atakum’un gerçek sahibi biziz. Atakum Belediyesi’ni yönetmek öyle çocuk oyuncağı değil. Türkiye’de 14 ilden daha büyük bir ilçeyi yönetmek Türkiye ekonomisinde,973 ilçeden 90. ekonomiye sahip, Atakum’u yönetmek basit değil. Bir kişi çıkıp da ben her şeyi yaparım diyerek yönetemez” şeklinde konuştu.

PROJELERİ BİLİM İNSANLARI İLE HAZIRLADIK

Atakum’un gelecek vizyonu ile alakalı fikir verecek projeleri 3 yıllık çalışma sonucunda bilim insanları ile hazırladıklarını da söyleyen Türkel, ”Belediye Başkanlığı düşünerek yolculuk yapmadım. Uzman akademisyenlerimiz teorik bir teoride oldukça iyi eğitim görevlilerimiz bir masada oturdular ve teoriyle pratiği belediyecilikten de çok iyi anlayan mimar mühendis arkadaşlarımızla masayı genişletmeye başladık. Atakum’un sorunlarını esnafımızın, engellilerimizin, öğrencilerimizin, emeklilerimizin, patili dostlarımızın, çalışanlarımızın, köylülerimizin, çiftçilerimizin, bütün sorunlarını bir masaya yatırdık. İstekler doğrultusunda, hayal kurarak değil. Atakum Belediyesi’nin bir yıllık bütçesini bilerek, kaynaklarını bilerek ayakları yere basarak hazırladık. Adaylığa seçilmeseydim, bu projelerimizi de seçilecek adayımıza verecektim. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da o temiz sayfamı kirletmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Mitinge dönüşen mahalle halk buluşmasına, CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, İlçe Başkanı Adem Kürek, önceki dönem Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, belediye meclis üyesi adayları katıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.