enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Türkiye gıda enflasyonunda fark attı

Türkiye gıda enflasyonunda fark attı
Samsun Reklam Ajansı
8 Haziran 2024 11:03
A+
A-

Türkiye’de bir zamandır yıllık gıda enflasyonunda yatay seyir izlenirken, küresel gıda enflasyonuyla olan makasın da ciddi düzeyde devam ettiği görüldü.

Türkiye ile küresel gıda enflasyonundaki makas Mayıs ayında da açık kalmaya devam etti.

Dünya gıda fiyatları, Mayıs ayında şeker ve bitkisel yağ fiyatlarındaki düşüşlere rağmen tahıl ve süt ürünleri fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle art arda üçüncü ayda arttı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen, tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi Nisan ayındaki revize edilmiş seviyeden yüzde 0,9 yükselerek Mayıs ayında 120,4’e çıktı.

Bununla birlikte endekste yıllık olarak yüzde 3,4’lük düşüş kaydedildi.

Gıda fiyatlarında aylıkta yükseliş ivmesi görünürken, yıllık düşüş hızında da yavaşlama dikkat çekti.

Türkiye’de bir zamandır yıllık gıda enflasyonunda yatay seyir izlenirken, küresel gıda enflasyonuyla olan makasın da ciddi düzeyde devam ettiği görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Mayıs ayında yıllık gıda enflasyonu yüzde 69,9 oldu. Son veriyle birlikte küresel gıda enflasyonuyla olan makas da 73 puanın üzerinde gerçekleşti.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.