enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4786
EURO
34,8322
ALTIN
2.442,76
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Reklam
Reklam

Türkiye’de milyonlar açlık ve yoksullukla boğuşuyor!

Türkiye’de milyonlar açlık ve yoksullukla boğuşuyor!
16 Nisan 2024 12:28
A+
A-

‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’de milyonlarca vatandaş açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Mart 2024’e ilişkin ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Mart 2024 için 16 bin 646 lira olarak tespit edildi. Bu hesaplamaya sadece gıda için yapılması gereken harcamaların dahil edildiğine dikkat çekildi.

Açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 57 bin 578 lira oldu. Bu hesaplamaya ise eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler dahil ediliyor.

Atakum Nakliyat

Tek başına yaşayan bir kişinin yaşamını idame ettirmek için yapması gereken harcama ise en az 26 bin 517 TL olarak belirlendi.

Türkiye’de asgari ücret 1 Ocak 2024 itibarıyla net 17 bin 2 TL olarak uygulanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.