enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1829
EURO
34,7304
ALTIN
2.438,90
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

VUCA Çağında 4 kuşak bir arada

VUCA Çağında 4 kuşak bir arada
17 Aralık 2021 16:25 | Son Güncellenme: 17 Aralık 2021 16:34
A+
A-

İçerisinde bulunduğumuz çağa VUCA çağı deniliyor, değişken, belirsiz, karmaşık, anlaşılamayan.

Çeviklik (esneklik, uyarlanabilirlik ve denge) ise değişikliklere hızlı bir şekilde uyumlanarak günün koşullarına ve müşteri ihtiyaçlarına göre pazara hızlı bir şekilde ürün ve hizmet sunabilmek sanatı.

Pandemi döneminde daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alan değişim dönüşüm sürecine ve VUCA Çağına; hızlı uyum sağlayan, çevik davranıp gerekli teknolojik alt yapısını kuran, vizyon ve misyonları doğrultusunda hedeflerini, stratejilerini belirleyen, aksiyon alan ve uygulamaya geçen, çevik, adaptif-durumsal liderlik sergileyen çok yönlü yönetimde başarılı olan işini, ilişkilerini ve koşulları yöneten yönetebilen kişi, kurum ve kuruluşlar kazandı, kazanmaya da devam edecekler.

Vuca çağına uyum sağlamak hiç durmadan koşan dünyaya yetişmek bu günü kaybetmeden geleceği yakalamak için tempo sürekli artıyor. Hayat hızlanıyor, öncelikler bakış açısı değişiyor, beklentiler, talepler artıyor, pazarlar zorluyor.

Liderlik kavramı yeniden tanımlanıyor. 4 kuşak bir arada yaşıyor, çalışıyor.

Dünyayı boomerlar, şirketleri X kuşağı yönetiyor, Y kuşağı söz sahibi olmaya, Z kuşağı da yavaş yavaş iş hayatına girmeye başlıyor.

İngilizler, “Genç adam ölmeyi isteyecek kadar yürekli, yaşlı adam savaşmayı bilecek kadar tecrübelidir.” der.

İşin sırrı da yürekle tecrübeyi birleştirmekten geçiyor. Tecrübeyi kazanmak faydalanmak işin içine çekmek motive etmek, genç kuşağı dinlemek, anlamak, enerjilerinden yararlanmak potansiyellerini açığa çıkarmak çatışmaları önleyerek sinerji yaratmak için Rol Model, Adaptif-Durumsal Liderler olmak gerekiyor…

İşte bizler etkin ve yetkin liderler olarak ayakta alkışlanan bir orkestra yaratabilir, o orkestranın şefleri olabilir, küçük dokunuşlarla açığa çıkaracağımız ışıkla kendimizi ve çevremizi aydınlatabilir, umuda güvene birlikteliğe dönüştürebilir, mutlu huzurlu bir ortam yaratabiliriz.

Aynı yöne bakan, aynı hedefe kilitlenmiş akıl birliği, fikir birliği, elbirliği duygu ve düşünce birliği en önemlisi gönül birliği yapmış el ele omuz omuza hareket eden bir takımla başarıdan başarıya koşabiliriz…

Yeter ki isteyelim…

Yeter ki akıl gözüyle gönül gözünü birleştirelim…

Hülya Çakıcı HACIOĞLU

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.