enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2082
EURO
34,7892
ALTIN
2.421,05
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Yağ fiyatlarında kötü haber

Yağ fiyatlarında kötü haber
13 Ocak 2024 13:47
A+
A-

Ukrayna-Rusya savaşının ardından fiyatı hızla artan, sonrasında ise fiyatı stabil seyreden ayçiçek yağı ile ilgili sektörden kötü haber geldi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, ayçiçek yağı sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kırbiç, kuraklık nedeniyle ayçiçeği üretiminin olumsuz etkilendiğini belirterek, “Üreticilerimiz ayçiçeği ekiminden vazgeçmeye başladı. Bu durum, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı fiyatlarında yeni bir artış dalgasına neden olabilir” dedi.

ÇİFTÇİLER AYÇİÇEĞİ EKMEKTEN VAZGEÇTİ

Kırbiç, geçtiğimiz sezon kuraklık nedeniyle ayçiçek yağı rekoltesinin düştüğünü ancak piyasada fiyatların düşük kaldığını söyledi. Bu durumun çiftçileri olumsuz etkilediğini belirten Kırbiç, “Düşük fiyatlar nedeniyle bazı illerde çiftçiler ayçiçeği ekiminden vazgeçme noktasına geldi. Bu durum, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı üretimini ve dolayısıyla da piyasadaki fiyatları etkileyecektir” diye konuştu.

Kırbiç, Trakya Birlik olarak çiftçilere destek olmak için çalıştıklarını belirterek, “Üreticilerimizin ayçiçeği ekimini sürdürmesi için gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için hem hükümetimize hem de sektör paydaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ayçiçek yağı üretiminin artırılması için gerekli önlemler alınmazsa, önümüzdeki dönemde ayçiçek yağı fiyatlarında yeni bir artış dalgası yaşanması kaçınılmaz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.