enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8543
EURO
35,8192
ALTIN
2.519,94
BIST
10.915,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Yeni emekliler ek zam farkı alacak mı?

Yeni emekliler ek zam farkı alacak mı?
Samsun Reklam Ajansı
24 Ocak 2024 09:54 | Son Güncellenme: 24 Ocak 2024 09:55
A+
A-

SSK ve Bağkur emeklilerinin de zam oranının yüzde 49,25’e çıkarılmasının ardından, emekliliği hak etmiş ancak ödemelerini almamış emekliler merak konusu oldu.

SSK ve Bağkur emeklilerinin de zam oranının yüzde 49,25’e çıkarılmasının ardından, emekliliği hak etmiş ancak ödemelerini almamış emekliler merak konusu oldu. Milliyet’e açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş merak edilen soruyu cevapladı.

Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“EYT’liler ve diğer emekliler diye bir ayrım yok. Tüm emekliler aynı prosedürlere ve işlemlere tabiler. Dolayısıyla emekli olmak için gereken şartları taşıyan çalışanlar emeklilik için müracaat ettikleri ayı takip eden ayın başından itibaren emekli maaşları çalışmaya başlar.

TÜM BİRİKMİŞ ALACAKLARINI…

Bu süreç içerisinde ödenmemiş olan emekli maaşları ve ikramiye ödemeleri ki Cumhuriyetimizin 100. yılı için ödenen 5 bin TL prim de dahil edilmek üzere tüm birikmiş alacaklarını alırlar.

Örneklendirmek gerekirse ekim ayı içerisinde müracaatını yapmış olan biri eğer tüm şartları taşıyorsa 1 Kasım itibarıyla maaşını hak etmiş olmaktadır. 1 Kasım’dan itibaren maaşı çalışmaya başlar ve şubat ayında maaşının bağlandığını düşünürsek kasım, aralık, ocak ve şubat maaşlarını alır. Bunun yanı sıra 5 bin TL 100. yıl ikramiyesini de alır. Ocak ve şubat maaşları yeni zam üzerinden değerlendirilecek.

Bu hafta içerisinde yasalaşması yönünde bir beklentimiz var. Ek zam düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesinin ardından Cumhurbaşkanı tarafından bekletilmeden hızlı bir şekilde onaylanacaktır. Henüz ocak ayı maaşını almamış olan emekliler maaşlarını zamlı olarak alacaklardır. Maaşını almış olan emekliler ise ek zam ödemesi olarak alacaktır

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.