enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2537
EURO
34,8041
ALTIN
2.423,44
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Yeniden Refah Partisi’nin Samsun teşkilatı istifa etti: “Cumhur İttifakı süreci hevesimizi kaçırdı”

Yeniden Refah Partisi’nin Samsun teşkilatı istifa etti: “Cumhur İttifakı süreci hevesimizi kaçırdı”
11 Nisan 2023 09:57 | Son Güncellenme: 11 Nisan 2023 10:01
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Yönetimi istifa etti.

Samsun’da Yeniden Refah Partisi İl Yönetimi istifa etti. Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Salih Şahin, Fatih Erbakan’ın Cumhur İttifakına katıldıklarını açıklaması sonrası da istifa edeceğini açıklamış, sonrasında vazgeçmişti.

Aday listelerinin açıklanmasının ardından il yönetimindeki 25 kişi istifa etti.

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, yaptığı açıklamada Samsun milletvekili aday listesine atıfta bulunarak, “İftira, dedikodu ile listeye girenlerin ne bu ülkeye ne bu şehre ne bu teşkilata ne de milli görüş davasına bir hayrı ve katkısı olmayacağı aşikardır. Bu sebepler veçhilesiyle görevlerimizden il başkanlığından ve il yönetimizden 25 arkadaşımızla birlikte istifa ettiğimi Samsun kamuoyuna duyururum” dedi.

Şahin’in yaptığı açıklamadan önemli kısımlar şöyle:

“Genel merkezimizin ve özellikle genel başkanımızın bu dedikodu taifesi tarafından her iki karar alındığında da yanlış yönlendirildiği kanaatine varmış, partimizin ve teşkilatlarımızın milli görüş değerlerinden uzaklaştığını ve bu hususta gereken onurlu ve gururlu duruşumuzdan taviz vermeyerek şahsım adına Genel Başkanımızdan istifa talebim olmuştur. 

İl yönetim kurulumuzun ısrarları ve genel başkanımızın da af talebimizi reddetmesiyle gönlümüz buruk bile olsa teşkilatlarımızı sahipsiz bırakmamak adına görevimize devam ettik. 

Milletvekilliği aday adaylık başvuru süreçlerinin  de devam ettiği bu süre zarfında teşkilatçılık esas ve usullerine uygun bir şekilde teamüllerimizi ve istişarelerimizi yerine getirdik. Genel merkezimize teşkilatımızın hemfikir olduğu isimler hususunda gerekli raporu sunduk ve şahsi tavsiye mektubumuzu ve kanaatlerimizi de bizzat genel merkeze ilettik. 

Ve iftira kampanyası dedikodu kumkuması tekrar gün yüzüne çıktı. Tüm teamülleri yok sayıp geçmiş dönem İl Başkanımız ve MKYK üyemiz Halil İbrahim Demirelli Bey için akla hayale gelmeyecek iftiralarla genel merkezimizin son birkaç saat içinde ablukaya alındığını fark ettik. 

Bu iftiraya önayak olan ismin geçmiş dönem MKYK üyesi olan Mustafa Barutçu olduğuna düşünüyoruz ve biliyoruz. Ve yine bu işin içinde aday adayı olan ve liste pazarlığında ödülünü alan ilçe başkanları olduğunu da biliyoruz. Mustafa Beyin bu davranışlarının geçmiş dönem çalıştığı yapılarda ve partimizin üç yıllık geçmişinde de tebarüz ettiğini biliyor ve anlayabiliyoruz. Fakat bahis olan ilçe başkanlarının yönetimlerinden ve delegelerinden habersiz bu yalan, iftira ve dedikodu kampanyasına katılmalarını anlamak güç. Ve hatta bu işin öncüsü olanların da bazı ilçe başkanlarının ismini ve makamını kullanarak habersiz bir şekilde imzalarını kullandığını biliyoruz.. 

Geldiğimiz noktada niyetler anlaşılmış, söyleyeceği olanlar söylemleriyle icraatlarının aynı olmadığını ispatlamış ve milli görüş davasını temsil ettiğini her fırsatta söyleyen sözde dava erlerinin ne kadar dedikodu ve fitne hareket edebileceklerini görmüş bulunmaktayız. 

İftira, dedikodu ile listeye girenlerin ne bu ülkeye ne bu şehre ne bu teşkilata ne de milli görüş davasına bir hayrı ve katkısı olmayacağı aşikardır. Bu sebepler veçhilesiyle görevlerimizden il başkanlığından ve il yönetimizden 25 arkadaşımızla birlikte istifa ettiğimi Samsun kamuoyuna duyururum

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.