enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Reklam
Reklam

Adem Güney: “Faize ödeme, vatandaşa öde”

Adem Güney: “Faize ödeme, vatandaşa öde”
29 Mart 2024 15:42
A+
A-

Yeniden Refah Partisi (YRP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, projeleri için kaynak soranlara yanıt verdi.

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluştu. 1 Nisan itibariyle Samsun’da ‘Ahlaklı Belediyecilik’ dönemi başlayacağını söyleyen Güney, “İnsanların en hayırlısı kimdir? İnsanlara faydası dokunandır, insanlığa faydalı işler yapandır. İşte ahlaklı belediyecilik anlayışında, biz insanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz? Bunun için çalışacağız. Vatandaşımız, hayat pahalılığı içerisinde zor durumda. Maalesef alınan yanlış ekonomik kararlar neticesinde ülkemiz şu anda sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hepimiz bunu hissediyoruz. Kimimiz az, kimimiz çok. Ama maalesef özellikle dar gelir kardeşlerimiz bu sıkıntıyı şiddetli bir şekilde hissediyor. Biz, bir yerde konuşma yaparken bir vatandaşımız, ‘Başkanım benim evime 1,5 senedir et girmedi’ dedi. Kasaptan 100 gram, 200 gram kıyma istiyor artık insanlarımız. Bu durumdayız maalesef” diye konuştu.

Belediye başkanının şehrinde yaşayan vatandaşının sıkıntısını gidermek zorunda olduğunu söyleyen Adem Güney, “Bu sıkıntıları giderecek tedbirler almalı. Ekonomik olarak sıkıntı çeken dar gelirli kardeşlerimizin yanına koşacak. Onların derdine merhem olacak, derdine şifa olacak. Ahlaklı belediyecilikten kastettiğimiz odur. Milletin derdiyle dertlenmek, tütmeyen ocağı tüttürmek, kaynamayan pencereyi kaynatmaktır” diye konuştu.

SUYA İNDİRİM YAPACAĞIZ

Adem Güney, Samsun’un Türkiye’nin en pahalı suyunu içme suyunu kullandığını hatırlatarak, “Belediye başkanının ne yapması lazım? Suyu indirmesi lazım. Özellikle bu ekonomi koşullarda sıkıntı çeken kardeşlerimizin bir nebze dahi olsa derdine şifa olabilmek adına suyu indirmesi lazım. Dar gelirli, geçim sıkıntısı içerisinde bulunan kardeşlerimiz var ise kışın doğal gazına bir miktar destek olması lazım. Biz geldiğimiz zaman bunları yapacağız. Diyorlar ki bu değirmenin suyu nereden gelecek. Bütçene sahip çıkarsan kaynak bulursun” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat

NİYE ÇÖZMEDİNİZ BU ZAMANA KADAR?

Eğer yatırımlar akıllı, planlı, ileriye dönük yapılırsa, kaynak sorununun yaşanmayacağını söyleyen Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney şöyle konuştu:

“Bu sayede kaynak israfını önlemiş oluruz. Kaynak israfı önlenirse işte bu gibi sıkıntılı durumlarda milletimizin derdine şifa oluruz. Doğal gaz ve et yardımı gibi sosyal desteklerin belediyeye maliyeti, faize ödenen paranın çok çok altında. Ödeme faize, öde vatandaşa. Bankaya öderken, faize öderken bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sorulmuyor. Endişe edilmiyor. Ama vatandaşa yardım yapmaya geldiği zaman ya da faydalı yatırımlar yapılmaya geldiği zaman ‘kaynak yok’ deniliyor. Şehrin önemli sıkıntıları var. Bunlar çözüldü mü? Kaynaklar doğru kullanıldı mı? Özellikle trafik ve ulaşım konusunda. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği projesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesine 400 milyon civarında bir maliyeti var. Sorun çözüldü mü? Palyatif çözüm yapıldı. Şimdi ‘daha hızlı’ diyerek trafik sorunun çözeceklerini söylüyorlar. Niye çözmediniz bu zamana kadar. Samsun’u yap-boz tahtasına çevirdiler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.