enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Atakum kurban pazarı, bayrama hazır

Atakum kurban pazarı, bayrama hazır
Samsun Reklam Ajansı
5 Haziran 2024 20:12 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2024 15:26
A+
A-

Kurban Bayramı öncesi çalışmalarına hız veren Atakum Belediyesi, İncesu Mahallesi’nde bulunan kurban satış ve kesim yerindeki tüm hazırlıklarını tamamladı.

Atakum Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi İncesu Mahallesi’nde bulunan kurban satış noktası ve kesim yerinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, yerli besicilerin canlı hayvan pazarına getirdiği küçükbaş ve büyükbaş hayvanları satın alabilirler. Hayvanların sağlık kontrolleri, belediyenin veteriner hekimleri tarafından düzenli olarak yapılıyor. ‘Atakum Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yeri’ne ulaşmak isteyen vatandaşlar, Samsun-Bafra Karayolu üzerinde bulunan KYK Turgut Özal Öğrenci Yurdu’ndan sola döndüklerinde yönlendirme tabelalarını takip ederek, yaklaşık 4 kilometre sonra alana ulaşabilirler. Kurban satış ve kesim yeri, haftanın yedi günü vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar, kurban kesim yeri ve satışı hakkında Atakum Belediyesi’nin 444 4 055 no’lu kurumsal hattından bilgi alabilirler.   

HAYVANLAR KONTROL EDİLDİ

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Ali Kılıç, çalışma hakkında bilgi vererek, “Satış alanına gelen hayvanların, kontrollerini yaptık. Kimlik bilgilerinin, aşılarının, veteriner sağlık raporunun, pasaport ve nakil belgelerinin tam olduğunu tespit ettik. Hayvanların sağlık açısından herhangi bir sakıncası yok ve vatandaşlarımız, buraya gelip gönül rahatlığıyla kurbanlık alıp kestirebilir. Kesim öncesi kontrollerimiz periyodik olarak devam edecektir.” diye konuştu.  

BAYRAM BOYUNCA AÇIK

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş, vatandaşların kurban ibadetlerini en sağlıklı şekilde yerine getirmeleri için çalıştıklarını belirterek “Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak, kurban satış ve kesim alanımızı kontrole geldik. Kurban Bayramı boyunca kurban pazarı, açık olacak. Gerekli kontrollerin hepsi veteriner hekimimiz tarafından yapıldı. Hayvanların hiçbirisinde sorun olmadığı, tespit edildi. Herkese iyi bayramlar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BESİCİLER MEMNUN

Besici Mahmut Altunbaş, hayvanların Ordu, Aybastı Perşembe Yaylası’ndan pazara getirildiğini belirterek, desteğinden dolayı Atakum Belediyesi’ne teşekkür etti. Altuntaş, “Pazarda, şu anda 90 tane küçükbaş ve 6 tane büyükbaş hayvanım var. Atakum Belediyesi, bize çok büyük destek veriyor ve elinden gelen her şeyi yapıyor. Bizim kalma yerimizden tutun da, hayvanların su ihtiyaçlarına kadar her şeyi karşılıyorlar. Onlar için, ayrıyeten teşekkür ediyoruz. Hem fiyatı uygun hem de güler yüzlü hizmet almak isteyen kişilerin, tercih etmesini isteriz.” şeklinde konuştu.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.