enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Cilt bakımı neden önemli?

Cilt bakımı neden önemli?
Samsun Reklam Ajansı
12 Şubat 2024 10:29
A+
A-

Yeliz Akın Sağlıklı Yaşam ve Güzellik Merkezi sahibi Yeliz Akın, 7/24 Gündem Dergi’nin 7. sayısına konuk olarak sundukları hizmetler hakkında bilgi verdi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1981 Amasya doğumluyum. 2008 yılından bu yana Samsun’da yaşıyorum. Tıbbi sekreterlik sertifikamla Samsun’da özel bir hastanede doktor asistanlığına başladım. Çeşitli bölümlerde 10 yıl çalıştım.

2009 yılında oğlumun eklem romatizması hastalığı nedeni ile Hacettepe’de takibine başladık, 6 yıl boyunca tedavilerimiz inişli çıkışlı ve çok acılıydı. Sonrasında hastalık sürecinde iyileşme cümlesini beklerken oğlumun tedaviye cevap vermemesi nedeni ile ilaçların dönüşümlü kullanılacağı ve başka çözümümüzün olmadığı söylenildi. Bu süreçte alternatif tıp araştırmaya başladım.

2015 yılında tanışmış olduğum gıda takviyelerini, doktorumuzun verdiği ilaçlar ile birlikte oğluma kullanmaya başladım. 30 gün içerisinde aldığımız cevaplar bizi çok mutlu etti. Oğlumun yaşam kalitesinin artması ile iyileşme sürecinin hızlandığını kendi gözlerimizle gözlemledik. Sonrasında 3 ay gibi bir süre zarfında rutin tahlillerimizin düzeldiğini gören doktorlarımız, kullandığımız kortizon ilaçlarını sonlandırdı.

6. ayda kullandığımız iğnelerimiz doktorumuz tarafından kesildi. Hastalık için olan aylık rutin kontrollerimiz 6 aylık kontroller olarak uzatıldı.

Kariyer hikayeniz nasıl başladı?

Oğlumun düzeldiğini gözlemleyen çevremizdeki herkes bize gıda takviyelerini sormaya başladı. Benim vasıtam ile başka kişilerin sağlık problemlerinin düzeldiğini gözlemledim. İşte kariyer hikayem böyle başladı. Aldığım eğitimlerden sonra girişimci olmaya karar verip insanların hem sağlık hem varlık problemlerine dokunmaya başladım.

8 ay gibi kısa bir sürede uluslararası gıda takviyesi firmasında yönetici oldum, 3 yıl boyunca part-time bu işle ilgilendim ve 3 yılın sonunda tam zamanlı olarak çalıştım.  Çalıştığım firmamın doğal cilt bakım ürünleri ile cilt bakımı sayısının  artması ve memnuniyetin çoğalması nedeni ile daha profesyonel hizmet vermek amacıyla güzellik uzmanlığı sertifikalarımı tamamladım.  2020 yılında sağlıklı yaşam ve güzellik merkezimi açtım.

Hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Merkezimizde etkin takip, motivasyon ve birebir danışmanlık hizmetleri olarak sağlıklı beslenme, bölgesel incelme (heykeltraş), EMS (kas makinası), G5 masajı (selülit masajı) cilt bakımı ve lazer epilasyon dallarında hizmet vermeye devam ediyoruz. Sağlıklı beslenme, en temel anlamıyla tüm makro ve mikro besin ögelerini kişinin ihtiyaç duyduğu miktarlarda içeren, aynı zamanda bireyin ihtiyaç duyduğu enerji miktarını tam olarak karşılayan, ideal kilonun korunması için uygun olan beslenme türüdür.

Detoks nedir?

Günümüz şartlarında hareketsiz yaşam nedeni ile sahip olduğumuz obezitenin önünün alınamaması, insülin direncinin artması, vücudumuzdaki yağ oranı dengesini korunamamasından kaynaklı sağlık problemleri kapımızı çalmaktadır. Kilo almamızın tek sebebi yağ fazlalığı değildir. Aynı zamanda vücudumuzdaki toksin ve ağır metal fazlalığı her geçen gün yaşam kalitemizi düşürür.

Bunlardan kurtulmanın en sağlıklı ve doğal yöntemi olarak detoks ile çalışıyoruz. Detoks; özel ürünler kullanarak, vücudumuzu toksin ve ağır metallerden arındırmayı veya kilo vermeyi amaçlayan uygulamadır. İnsan vücudu karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar ile detoks yapma kabiliyetine sahiptir.

Bağışıklık sistemimizin direncini artırmak, hücre yenileme ve sindirim sistemini tedavi etme özelliğinden dolayı aloe vera mucizevi bir bitkidir. Merkezimizde, aloe vera bitkisinin gerçek şifa değeri olan Barbadensis Miller (Sarısabır) çeşidi kullanılmaktadır. Bilim Konseyi tarafından onaylı ve mühürlüdür.

Aloe Vera’nın biyoaktif bileşenleri hem doku rejenerasyonunu hem de büyümeyi destekleyen, bağışıklığı modüle eden antibakteriyel, antienflamatuar ve antioksidan etkilere sahiptir. Merkezimizde 3 günlük periyotlarda detoksu sonuçlandırıyoruz. Detoks sonrası sadece 3 günde 1-9 kg arasında kilo verme, hafifleme ve sıkılaşma gerçekleşmektedir.

Kilo almanın sebepleri nelerdir?

Günümüz şartlarında yediğimiz gıdaların içerikleri ile oynandığı için hücrelerimizin alması gereken vitamin ve mineralleri alamıyoruz. Bunların eksikliğinde vücudumuzdaki yağ oranının azlığı ya da fazlalığı ciddi hastalıklara yol açmaktadır.

İkinci beynimiz bağırsaklarımız; bağırsak sağlığı sindirim sistemi için çok önemlidir hatta birinci sıradadır. Bağırsaklarımız için probiyotik ve lif desteği almalıyız.

Yağlanmanın, kilo almanın,  yorgunluğun, fazla şeker ya da karbonhidrat tüketmenin sebebi vitamin ve mineral eksikliğinden olur. Biz kişiye özel programlarla vücudun ihtiyacını karşılayıp  sağlıklı, istediğini yiyerek ve motive bir şekilde kilo vermesini sağlarken; bölgesel incelmeyle de inatçı yağlanmayı yok ederek sarkmaları iyileştiriyoruz. Kişinin 30 gün içerisindeki değişimi hepimizi çok mutlu ediyor. 1 ayda 8-12 kilo hafiflemek ve tek noktada 15-20 cm incelmesini sağlamak büyük bir başarı bizim için.

Bölgesel incelme nasıl yapılır?

Ameliyatsız bir yöntemdir ve cihaz ile bölgeye radyofrekans dalgaları yayılır. Su moleküllerini ve iyonları harekete geçirerek ısıyı artırıp ısı artışına bağlı olarak yağlar eriyerek vücutta ter idrar ve solunum yolu ile atılır. Sıkılaşma toparlama ve hücre yenilemesi sağlanabilir.

Vücut şekillendirmede son teknoloji cihazlar kullanıyoruz. Doğru teknik uygulama sonrası inatçı göbek yağları veya sezaryen göbeği tek noktada 10 cm incelmeyi garantiliyoruz.

Kadınların baş belası olan selülit, cilt yüzeyinde tümsekli ve portakal kabuğu görüntüsü genellikle kalça ve bacak bölgesinde gözüken estetik bir problemdir.Baseni daraltırken iç bacağı birbirinden ayırıp pürüzsüz bir görünüme sahip olmanızı garantiliyoruz. Koldaki sarkma veya kalınlaşmayı toparlıyoruz. Bölgesel incelme bacak, göbek, kol, gıdı bölgelerinde uygulanmaktadır. Sonuçlar kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Cilt bakımı neden önemli?

Deri vücudun en değerli organıdır. Dolayısıyla hem yüzümüzün hem de vücudumuzun cilt bakımını destekleyecek bir cilt bakımı alışkanlığımızın olması oldukça önemlidir. Yaşam tarzınız, beslenmeniz, içtiğiniz su miktarı ve güneş ışınları gibi çevresel faktörler cilt sağlınızı kötü etkileyeceği için cildinizi canlı tutmak ve korumak daha da önemli hale gelir.

Temiz içerikli doğal ve bilimsel olarak gelişmiş maddeleri karıştırarak cildinizi nemlendirmek ve yumuşatmak için tepeden tırnağa sonuç alabileceğimiz etkili ürünleri sizlerle buluşturuyoruz. Artık herkes çok daha bakımlı ve yaş alırken daha genç bir görünüme sahip olmak istiyor. Bizde bunu görev bilip herkesin daha genç ve ışıl ışıl olması için düzenli cilt bakımına davet ediyoruz.

Lazer epilasyon hizmetiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Merkezimizde Diode (DİOT) buz lazer kullanıyorum. Her tüy ve her cilt tipine uygun 4 mevsim uygulanabilen, ağrısız acısız  lazer epilasyon ütüleme sistemi ile 4-6 seansta yüzde 70-80 üzerinde sonuç alıyoruz. Danışanlarımıza deneme atışları yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.

‘Cihaz buz başlık mı’ diye soranlar da oluyor. Bu bir cihaz değildir. Başlığın soğutucu özelliğidir, acısız olması için yapılmış bir başlıktır. Her zaman için Diode’u öneriyorum. Alexandrite ve Alpier de leke riski vardır. Ancak Diode dört mevsim kullanılabilir.

Lazer uygulamasında neden tüm kıllar aynı anda bitmez?

Kullanılan cihazın gücü ve özellikleri çok önemlidir. Herkesin bedeni ve hormonları farklıdır. Nasıl ki, her gelen danışanıma cilt bakımında aynı vitamini yapmıyorsak; lazerde de aynı atışı yapmıyoruz. Lazerin üç evresi vardır; büyür, gelişir ve dinlenir. Dinlendiği evrede yakaladığın kılları çok fazla zedeleyemezsiniz.

Ancak geliştiği dönemde darbelendiğinde daha etkili olur yaptığımız atış. Bu da adet sonrasındaki ilk beş gündür. Vücuttaki kıl sayısını düşündüğümüzde her birini aynı evrede yakalamak imkansızdır. Lazer uygulamaları bu nedenle seanslar şeklinde yapılır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Kendini seven ve değer veren herkes için sağlıklı bir cilt ve güzellik bir ihtiyaçtır. Bu sebepten dolayı ‘AYNADAKİ SENİ SEVMEYE VAR MISIN’ sloganımız ile yolumuza devam etmekteyiz.

İlk günkü heyecan ve şevkle birçok insana istihdam sağlamayı ilke bildiğim için birçok şubede aynı kalite ile hizmet vermeyi hedefliyorum.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.