enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4593
EURO
34,8389
ALTIN
2.433,35
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Reklam
Reklam

Denetimli serbestlikte yeni dönem

Denetimli serbestlikte yeni dönem
15 Nisan 2024 13:35
A+
A-

Denetimli serbestlik kapsamında bulunan 300 bin yükümlü artık imza için karakola gitmek yerine telefondan elektronik olarak takip edilecek.

Adalet Bakanlığı, uzun süredir üzerinde çalışılan Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi’ni (BİOSİS) tamamladı. Bu devrim niteliğindeki uygulama ile artık karakolda imza verme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Dünya genelinde bir ilki gerçekleştirecek olan bu sistem, 300 bin yükümlünün takibini elektronik ortamda gerçekleştirecek. Yakın bir zamanda başlayacak olan BİOSİS, denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasını büyük ölçüde kolaylaştıracak. Elektronik izleme kapsamında 4 alanda birim kullanımı halen devam ediyor. Bu alanlar; konutun terk edilmemesi, belirlenen yerlere gitmek veya belirli alanların terk edilmesinin engellenmesi, alkol kullanımı ve mağdur koruma birimleri olarak sıralanıyor.

Denetimli serbestlik kapsamında halihazırda 300 bin civarında yükümlü bulunurken, elektronik izleme kapasitesi sadece 3 bin kişiyle sınırlıydı. Ancak BİOSİS ile artık 300 bin kişinin elektronik takibi mümkün hale gelecek.

Yükümlülerin rızaları alınarak kendi elektronik cihazlarına sistem yüklenecek. Biyometrik doğrulama yöntemleri ve GPS özellikleri kullanılarak takip yapılacak. Bu sayede saha personeline ihtiyaç kalmayacak. Yükümlülerin konumları ve biyometrik verileri istenilen her an uzaktan kolaylıkla ve hızlı bir şekilde tespit edilebilecek. Bu da personel tasarrufu sağlayacak.

Atakum Nakliyat

Artık kamu yararına çalışanların yerinde olup olmadığı uzaktan kontrol edilebilecek. Yükümlülerin polis merkezine gitmesine gerek kalmadan elektronik cihazları üzerinden kontrol edilebilecek. Ayrıca belirli bir bölgeye girmemek veya belirlenen bölgeden dışarı çıkamamak yükümlülüğü olanlar için de elektronik cihazları üzerinden kısıtlı bölgeyi görmeleri ve ihlal olmaması için önlem almaları sağlanacak. Kısıtlı bölgeye girmesi veya çıkması durumunda sistem otomatik olarak uyarı verecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.