enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2069
EURO
35,1131
ALTIN
2.462,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumu nasıl?

Yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumu nasıl?
7 Aralık 2022 09:51 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 09:53
A+
A-

TBMM’deki yumruklaşmanın ardından kalp spazmı geçirerek yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün tebdir amacıyla yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı. Kavganın ardından Örs yoğun bakıma kaldırıldı.

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Özalan’ı engellemeye çalışırken bir başka AK Partili milletvekili de Örs’ün alnına vurdu.

Bu sırada kalp spazmı geçirdiği kaydedilen Örs hastaneye kaldırıldı. Örs’e ilk müdahaleyi muhalefet kulisinde İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur yaptı. Örs’ün kravatı çıkarılıp bir süre oturtuldu. Kalp rahatsızlığı olduğu için önce Meclis’teki revire götürülen Örs daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Örs’ün tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU’NDAN ZİYARET

Tepki çeken kavganın ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da “Burada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şey olmaması gerekir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örs’ü hastanede ziyaret etti.

HÜSEYİN ÖRS KİMDİR?

Hüseyin Örs, 18 Ekim 1964 tarihinde Trabzon’da doğdu. Babasının adı Ahmet, anne adı Havva’dır. Hüseyin Örs, 1981 yılında Trabzon Lisesi’nden 1985’te Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) FEF Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Hüseyin Örs, 1986’da Giresun Kız Meslek Lisesi’nde Öğretmen olarak meslek hayatına atıldı. 1987’de KTÜ Bilgisayar Programcısı olarak göreve başladı. 1989’da KTÜ İİBF’de Asistan oldu. 1991’de YASED İnceleme Yarışmasında ‘Az Gelişmiş Ülkelerde Ekonomik Kalkınma ve Çevre Amaçlarının Uyumlaştırılması’ isimli çalışması ile Türkiye Birincisi oldu. 1992’de KTÜ’de İktisat Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1998’de KTÜ’de İktisat Doktora Programını tamamlayarak İktisat Doktoru, 1999’da Öğretim Görevlisi oldu. 2000’de askerliğini yaptı. 2001’de yurt dışı görevi için gittiği Kazakistan’da Türk-Kazak Devlet Üniversitesi olan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2008’de KTÜ İİBF Ekonometri Bölümünde Yardımcı Doçent unvanı alarak Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine atandı. 2009’da 1461 TRABZON Futbol Kulübü Başkanlığına seçildi. 2012’de KTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2014’te MHP’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2015 seçimlerinde de Milletvekili adayı oldu. KTÜ İİBF’de Dr. Öğretim Üyesi iken 24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den 27. Dönem Trabzon Milletvekili seçildi. Hüseyin Örs evli ve 1 çocuk babasıdır.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.