enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nde Şener güven tazeledi

Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nde Şener güven tazeledi
Samsun Reklam Ajansı
12 Şubat 2024 11:03
A+
A-

Mimarlar Odası Samsun Şubesi 18. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Burak Şener ve yönetim kurulu listesi güven tazeledi.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi 18. Dönem Olağan Genel Kurulu, 10-11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre mevcut başkan Burak Şener tek liste halinde girmiş olduğu seçimlerde güven tazeledi.

Genel kurulda konuşan başkan Burak Şener şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar mimarlık mesleği için verdiğimiz emek, bugün bizlere başka bir geleceğe işaret ediyor. Mimarlar Odasını siyasi bütün tartışmaların uzağında tutarak yaptığımız çalışmalarla, öncelikle mesleğin ve sonrasında kentin savunucusu olmak için çaba gösterdik.

Cumhuriyet tarihimizin en ağır felaketiyle karşı karşıya kaldığımız 6 Şubat depremleri bugüne kadar yaşadığımız pek çok büyük depreme karşın ülkemizin, şehirlerimizin, binalarımızın, kurumlarımızın ve halkımızın depreme hazır olmadığı gerçeğini çok acı biçimde ortaya koymuştur.

1950’lerden bu yana genişleyerek sürdürülen plansız sanayileşme ve kentleşmeyi kalkınma modeli olarak benimseyen, insanları ve kenti sermaye birikimi için ucuz işgücü ve ucuz altyapı aracı olarak ele alan, bu plansızlığın sosyal ve kültürel boyutunu, toplumsal maliyetini göz ardı ederek daha fazla para ve kazanç peşinde olan anlayışın kaçınılmaz sonuçlarından birisi de doğa olaylarının afete/felakete dönüşmesi sonucunu doğurmuştur.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM EDİLDİ

Samsun Şube olarak; TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu ile birlikte üyelerimizin de desteğini alarak deprem bölgesine ayni yardımlarda bulunulmuş, bunun yanı sıra yine meslektaşlarımızın desteği ile deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarında katkı sağlanmıştır.

Bölgemizde bir mevsimde art arda 3 adet sel felaketi oluşmuştur. Son yıllarda giderek artan ve ne yazık ki rutin hale gelen sel felaketlerine karşın, yerleşim yerlerinde yıkımlara sebep olan ve yıllardır uygulanan yanlış planlama ve rant odaklı altyapı ve kentleşme politikaları yaşanan acılara ve kayıplara rağmen sürdürülmektedir. Gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler tarafından bir an önce bilime ve şehircilik ilkelerine uygun altyapı ve planlama çalışmalarını benimsemeleri gerekmektedir”

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Nesrin Gülen

Özlem Melek Yalçınkaya

Sinem Çokçetin

Büşra Abdikoğlu

Burak Şener

Melike Nur Kolcu

Umut Meral

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.