enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2059
EURO
35,1077
ALTIN
2.461,59
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Ruh sağlığını korumanın yolları

Ruh sağlığını korumanın yolları

Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, ruh sağlığına iyi gelecek tavsiyelerde bulunarak, “Gerçekleşmesi mümkün hedefler motivasyonunuza çok iyi gelecektir” dedi.

Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç yeni yılda ruh sağlığına iyi gelecek tavsiyelerde bulundu. Öziç, “İlk olarak tüm duygulara yer açın. Beklentilerinizi sadece mutlu olmak üzerine değil, tüm duygulara yer açarak düzenleyin. O zaman bu duygularla baş edebilme gücünüz artacak, yaşamın anlamını daha çok fark edecek ve kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz” diye konuştu.

Doğru hedefler ve pozitif söylemlerin önemine dikkat çeken Uzm. Klnk. Öziç, “Davranışsal hedeflerinizi gerçeğe uygun oluşturun. Gerçekleşmesi mümkün hedefler koymak motivasyonunuza çok iyi gelecektir. Bize iyi gelen büyük adımlar, büyük yer değişiklikleri değildir. İyi gelen yüklenen anlam ile o an orada olabilmektir. Nerede olursanız olun, o anı kendinize hissettirin. Yaşayın. Duyun. Görün” ifadelerini kullandı.

POZİTİF KELİMELERİ HAYATINIZA ALIN

Öziç, “Adım adım ilerleyin. Her parçayı tamamladığınızda hedefinizin sürdürebilirliği artacak ve ulaşılabilirliği daha mümkün olacaktır. Kelimelerin gücünü azımsamayın. Kuracağınız cümlelerin niteliğinin yaşam motivasyonunuza etkisi zannettiğinizden çok daha fazladır. Gerçekçilik kavramından uzaklaşmadan pozitif kelimeleri hayatınıza alın” şeklinde konuştu.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.