enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9283
EURO
35,7939
ALTIN
2.527,60
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Samsun’da bu ilçeler bıçak sırtı!

Samsun’da bu ilçeler bıçak sırtı!
Samsun Reklam Ajansı
23 Mart 2024 11:03
A+
A-

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçime günler kalırken, Samsun’da siyasetin gündeminde seçimin bıçak sırtı geçmesi beklenen ilçeler var.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçime günler kaldı. Sahanın gittikçe ısındığı bu günlerde, Samsun‘da siyasetin gündeminde seçimin oldukça zorlu geçmesi beklenen ilçeler var.

Yapılan kamuoyu anketleri ve sahadaki son durum göze alındığında, Samsun’da birçok ilçede seçimin kıyasıya bir yarışa sahne olması bekleniyor.

2019’daki seçimde Samsun’da iş birliği yapan Millet İttifakı’nın bu seçime ayrı ayrı girmesi hesapları değiştirirken, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ise birlikteliğini sürdürüyor. Ancak Cumhur İttifakı için ise Yeniden Refah Partisi’nin ciddi yükselişi tehdit olarak görülüyor. Yeniden Refah’ın Cumhur İttifakı tabanından özellikle bazı ilçelerde ciddi oy alabileceği öngörülüyor.

İLKADIM’DA NEFES NEFESE YARIŞ!

Seçimde kıyasıya rekabet yaşanması beklenen ilçelerin başında İlkadım geliyor. 2019 yılında İYİ Parti-CHP ortaklığının kazandığı ilçede mevcut başkan Necattin Demirtaş yeniden aday olurken, AK Parti adayı İhsan Kurnaz ve CHP adayı Murat Şenel karşısına ciddi rakipler olarak çıkıyor. Yeniden Refah Partisi adayı Kemalettin Tangal da iddiasını ortaya koyarken, Saadet Partisi adayı Muhammed Okutan da ilçedeki tabanına güveniyor. Yapılan kamuoyu anketlerinde Demirtaş, Kurnaz ve Şenel’in birbirine çok yakın oy aldığı ve İlkadım’da nefes nefese seçim yarışı yaşanacağı görülüyor.

2019’da CHP’nin kazandığı Atakum’da CHP adayı Serhat Türkel seçime en iddialı aday olarak girerken, karşısında ise AK Parti adayı Özlem Maraş ve Atakum Belediyesi eski başkanı İYİ Partili Adem Bektaş da yer alıyor. Kamuoyu anketlerinde Serhat Türkel’in önde olduğu görülürken, Maraş ve Bektaş’ın da ciddi oy potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Canik’te AK Parti adayı İbrahim Sandıkçı, seçim gününe bir adım önde giderken YRP adayı Yılmaz Hocaoğlu, İYİ Parti adayı Turgay Ulusoy, CHP adayı Özler Yılmaz da iddialı hazırlanıyor.

TEKKEKÖY’DE SEÇİM YARIŞI SERT GEÇİYOR!

Samsun’da seçim yarışının en sert geçtiği ilçelerden Tekkeköy’de ise son ana kadar başa baş bir süreç bekleniyor. 2019’daki seçimlerde AK Parti’den aday olan ve başkan seçilen, şu anda ise Yeniden Refah Partisi adayı olarak sahada olan Hasan Togar ile 2019’da İYİ Parti’den aday olan, şu anda ise AK Parti’nin adayı olarak yarışan Mustafa Candal’ın başkanlık için önemli bir yarış vereceği tahmin ediliyor. İlçede İYİ Parti adayı Eyüp Elmas da projeleri ve oy potansiyeliyle dikkat çekiyor.

Bafra’da da AK Parti ve Yeniden Refah Partisi adaylarının kıyasıya seçim rekabeti söz konusu. İlçede seçimin mevcut başkan AK Partili Hamit Kılıç ile YRP adayı Şükrü Neiş arasında geçeceği öngörülüyor.

ÇARŞAMBA’DA İLGİNÇ SEÇİM SÜRECİ

AK Parti’nin girdiği her seçimi kazandığı Çarşamba’da da ilginç bir seçim süreci yaşanıyor. AK Parti adayı Ender Gür olarak açıklanırken, Gür ilçe halkından büyük destek buluyor. Öte yandan AK Parti’den üç dönem belediye başkanlığı yapan Hüseyin Dündar da aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak sahneye çıktı. Gür ve Dündar’ın birbirlerini hedef alan açıklamalarıyla siyaset gündeminin ısındığı Çarşamba’da CHP adayı İlhan Yürükcü’nün de önemli bir oya ulaşması bekleniyor.

KAVAK’TA NELER OLUYOR?

Kavak’ta adı birçok olumsuzlukla beraber anılan AK Partili İbrahim Sarıcaoğlu ile Yeniden Refah Partisi adayı Şerif Ün, nefes nefese bir yarışa hazırlanıyor. İlçede Sarıcaoğlu’na olan tepkiler ve YRP’nin yükselişi ile beraber Şerif Ün’ün rüzgarı arkasına aldığı değerlendiriliyor.

Ladik’te AK Partili belediye başkanı Nurhan Özel’in vefatının ardından göreve getirilen, daha sonrasında AK Parti’den istifa ederek YRP’ye geçen Adnan Topal ile vefat eden Nurhan Özel’in eşi Gürkan Özel arasında kıyasıya rekabet yaşanıyor.

Havza ve Terme’de ise AK Parti adayları bir adım önde görünüyor.

Ayvacık, Vezirköprü, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) adayları ile Yeniden Refah Partisi adayları arasında sahada büyük yarış yaşanıyor.

Alaçam ve Yakakent’te de CHP adayları yıllar sonra AK Parti karşısında iddialı bir şekilde seçime hazırlanıyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.