enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2773
EURO
35,1264
ALTIN
2.468,30
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Türkiye’nin oyuncu koltuğu markası xDrive artık Samsun’da

Türkiye’nin oyuncu koltuğu markası xDrive artık Samsun’da
13 Temmuz 2023 14:00 | Son Güncellenme: 13 Temmuz 2023 14:01
A+
A-

Oyuncu koltuğu markası olarak çıkış yapan, sonrasında ise ofis koltukları da üretmeye başlayan fizyoterapist onaylı marka xDrive Samsun’da da şubesini açtı.

Oyuncu koltuğu markası olarak çıkış yapan, sonrasında ise ofis koltukları da üretmeye başlayan xDrive Samsun’da da şubesini açtı. Fizyoterapist onaylı markanın Karadeniz bölge sorumlusu Yunus Koyun 7/24 Gündem Dergi’nin 4. sayısında xDrive koltukları ile ilgili merak edilenleri Genel Yayın Yönetmeni Nevin Aydoğan’a anlattı.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Yunus Koyun ben. Soy ismim baba tarafımın büyüklerinden geliyor. O dönemler geçimlerini hayvancılıkla sağlayan büyüklerimiz böyle bir soyadı tercihinde bulunmuşlar. 1986 İstanbul Şişli doğumluyum. 34 sene İstanbul’da yaşadım. Bir kız, bir erkek çocuk babasıyım. 17 yıldır bu sektörün içerisindeyim. İki yıl önce Samsun’a yerleştim ve burada açtığımız şubemizle markamızı hemşehrilerimle buluşturmayı, bu kaliteye ulaşabilmelerini sağlamayı amaçladım.

Bu sektörle nasıl tanıştınız?

2006 yılında Tekirdağ Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdim. Sonrasında emniyet teşkilatında 6 ay kadar bulundum, daha sonra ayrıldım. Finans-muhasebe bölümünde çalışmayı hedefledim. Ofis büro malzemesi üreten bir firmada çalışmaya başladım. 4-5 yıl beyaz yakalı olarak çalıştıktan sonra masa başı işte çalışmaktan hoşlanmadığıma karar verdim. Sahada olmam gerekiyordu. Bunun üzerine satın alma departmanına geçtim, son 7 yıl hep sahadaydım. Bu işin hem alaylısı, hem okullusuyum. Anadolu’nun 70 ilini dolaştım. Nasip oldu kendi yerimizi açtık.

xDrive koltuklarının özelliği nedir?

Bu ürün grubunun çıkış noktası oyuncu koltuğu oldu. İlk olarak çevrimiçi gelir elde eden oyuncular, YouTuberlar bu koltukları kullanmaya başladı. Pandemi ile beraber home office çalışma sistemi yaygınlaştı. Bu da koltuklarımıza olan ilgiyi artırdı. İsmi oyuncu koltuğu ancak bizim ürün grubumuz tam ergonomik, ortopedik bilgisayar sandalyesi.

Ürünlerimizin avantajı, klasik ofis büro koltuklarında olmayan boy-kiloya göre ayarlanabilir olması. Bel yastıklı, boyun yastıklı modellerimiz var. Bir bilgisayar sandalyesi veya koltuk değil de, sağlık ekipmanı alınmış gibi oluyor. Ürünlerimizin çoğu fizyoterapist ve ortopedist onaylı. Belgeli, sertifikalı. Oyuncu koltuğu kavramını yıktık, profesyonel tam ergonomik ortopedik bilgisayar sandalyesi diyebiliriz artık.

Bel desteği, boyun desteği olmayan klasik ofis koltuğu gibi ürünler uzun süreli oturmak için dizayn edilmemiş. Bu ürünler uzun süreli kullanımda skolyoza neden oluyor. Bizim koltuklarımız ise bunun önüne geçiyor. Boyun ve bel rahatsızlığı olmuyor.

Kullanılan mekanik materyallerin tamamına çok dikkat ediliyor. Bu koltukları alanlar 8-10 saat kullanım bekliyor. Biz buna göre reaksiyon aldık. Ona göre deri, sünger, tekerlekler, kolçaklar kullandık. Yüzde yüz yerli üretim ancak bazı materyalleri yurt dışından getirtiriyoruz.

İnsanlar bir şey satın aldıklarında satın alma sonrası süreci önemsiyor. Biz satış sonrası müşterilerimizle sürekli ilgilenen bir firmayız. Yeter ki müşteri bize bir geri bildirimde bulunsun.

Garantisi var mı?

Ürünlerimiz 2 yıl garantili. Garanti kapsamına yalnızca deri ve kumaş girmiyor. Bunun dışında tüm mekanik materyaller tamamı şartsız, koşulsuz iki yıl garantili. Arızalı parçayı birebir değişim yapıyoruz.

Modellerinizden bahseder misiniz bize?

Toplamda 21 modelimiz var. Bizdeki ürünlerde Small, Medium ve Large seçenekleri var. Her boy ve kilo için modelimiz mevcut. Çocuklara özel modellerimiz de mevcut. Biz müşteriyi dinliyoruz. Bize gelmeden önceki koltuğundan olan şikayetlerini öğreniyoruz ve alacağı koltuktan neler beklediğini dikkate alıyoruz. Ona göre uygun koltuğu belirliyoruz. Business serisi çalışma koltuklarımız da mevcut.Samsun’da birçok kuruma koltuk vermeye başladık. Samsun genelindeki oyun salonlarında koltuklarımız tercih ediliyor.

xDrive markasının hikayesinden de bahsedebilir misiniz?

1983 yılında Muhammet Yalçın tarafından Yıldız Çelik Büro Mobilyaları olarak İstanbul’da kuruldu. 40 yıllık ofis koltukları üretim tecrübesi ile Türkiye’de profesyonel oyuncu koltuğu sektörünü kuran ilk firma olarak 2016 yılında xDrive markası ile kurumsallaşma sürecine girildi. 2021 yılında ise xDrive Mobilya Sanayi ve Ticareti Ltd. Şti. olarak unvan ve nevi değişikliğine gidildi.

‘Üstün sürücü, ileri yetenekli sürücü’ anlamına gelen bu isim, ürünle bütünleşti artık. Artık oyuncu koltuğu denildiğinde akıllara gelen ilk isim ‘xDrive’ oldu.

Şu anda Türkiye’de 9 mağazamız var. Dünyada ise 30 ayrı ülkeye ihracat yapmaktayız. Bilinen pazaryeri uygulamalarının hepsinde varız. Satış deneyim merkezlerine gelen müşterilerin yüzündeki rahatlığı görüyoruz. İnternetten alacakken buraya gelip deneyerek almanın rahatlığını yaşıyorlar. Mümkün olduğunca müşterilerimizi mağazalarımıza bekliyoruz.

Bunların haricinde oyun-iş istasyonlarımız var. Tüm bilgisayar parçalarının içinde olduğu, yarı simülatör özellikli, RGB ışıklandırmalı dolu dolu bir sistem. Araba yarış simülatörlerimiz var. Bu sistem kullanıcılarına araba kokpitindeymiş hissi veriyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.