enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Değer-sizsiniz

Değer-sizsiniz
18 Aralık 2021 13:20 | Son Güncellenme: 5 Nisan 2023 18:08
A+
A-

Saatleri nasıl geçirdiğini anlamadan bir günü bitiriveriyor insan.. Büyük bir yorgunlukla kendini eve zor atan yalnız insanlara dönüşüyoruz. Ne kadar konuşmak istiyorsak daha fazlasını susuyoruz. Eskiye nazaran daha hızlı tüketiyor ve daha hızlı harcıyoruz her şeyi. İlişkiler de nasibini alıyor tabii ki..

Dikkat ettim de eskiden insanlar ilişkilerini daha yoğun yaşardı. Uzun yıllar sever, bağlar kopsa da anıları uzun yıllar unutamazdı. Artık öyle değil. Bu hızlı yaşam döngüsünde az sevilen ve çabuk unutulan insanlar olmak, bazen de kendini beş para etmez hissetmek kaçınılmaz.

Yani daha doğrusu biz öyle sanıyoruz. İnsanın kendi değerini, başkasının belirleyemeyeceğini unutuyoruz. Sürüye kapılıp düzen böyle artık diyoruz. Düzen öyle değil aslında.!

İnsan, kendine verdiği değeri ne yediğinden ne içtiğinden başlayarak belirleyeceği gibi, kendine nasıl davranılmasını istiyorsa karşısındakine ona göre ses çıkararak da bunu yapabilir.

Değersiz hissettim, beni görmezden geldin, toplum böyle ama ben böyle değilim ve bu tavırları hak etmiyorum demediğin sürece insanlar sana o tavrı göstermeye keyifle devam ediyor… (Hani zaten çoğunluk böyle ya)

Evet toplumun bir parçasısın ama o bedenle o ruhla sen yaşıyorsun akşam eve o bedeni alıp sen geliyorsun. O kıymetsizlikle sen baş başa kalıyorsun. Neye ne kadar susarsan bir o kadar da maruz bırakılıyorsun. Kendini ifade ettiğin, ben buradayım ve değerliyim dediğin kadar da var oluyorsun.

Kendine değer mi vermek istiyorsun? Ne istediğini, ne istemediğini belirle ve insanlara bunları söyle.. Halin yok biliyorum fazladan cümle üretmeye ama buna mecbursun. Konuşmaya sandığından çok daha fazla ihtiyacın var.

Bedeninde beliren hastalıklar aslında konuşamadığın yalnızlıklar.

Son ses aç kalbinin şarkısını.. Dinlemek isteyene bağıra bağıra söyle. Anlat yorgun cümlelerini, haykır sevinçlerini ve o şarkıyı seninle söyleyenin kıymetini bil..

Seni yok eden, aşağıya çeken, sözlerini dinlemeyen birinin de fişini oyalanmadan çek.

Pelin ŞAHİN

Atakum Nakliyat
Yorumlar

  1. . dedi ki:

    “Bedeninde beliren hastalıklar aslında konuşamadığın ” 👏👏👏 daha güzel ifade edilemezdi. Bayildim